Η ζωή χωρίς Internet

Tech Talk

Από το 1998 είµαι ανελλιπώς χρήστης του Ιnternet και οµολογώ ότι αυτό έχει γίνει τρόπος ζωής για εµένα.

Η διαδικασία τυπικά γραφειοκρατική, αφού άλλαζε µόνο το όνοµα του ιδιοκτήτη. Έτσι φανταζόµουν τουλάχιστον. Ο υπάλληλος µε ενηµέρωσε ότι είναι πιθανόν να αποσυνδεθεί η ΑDSL. Ρώτησα µε ποιον τρόπο µπορώ να ενηµερώσω ότι θέλω την ΑDSL σύνδεση, αλλά η απάντηση ήταν “όχι, δε γίνεται”.

Μετά από ελάχιστες ηµέρες µε ειδοποίησαν πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε και µε ρώτησαν αν έχει αποσυνδεθεί το Ιnternet. Είχα ακόµα Ιnternet, οπότε ενηµερώθηκα ότι δε θα υπάρξει πρόβληµα, αφού ολοκληρώθηκε η µεταβίβαση και δεν αποσυνδέθηκε η γραµµή. Ευτυχισµένος, λοιπόν, σκεφτόµουν ότι δεν είναι δυνατόν µια αλλαγή ονόµατος στον κάτοχο της γραµµής να αποσυνδέει το ΑDSL. Μάλιστα, µου πέρασε από το µυαλό ότι η ενηµέρωση ίσως ήταν υπερβάλλων ζήλος του υπαλλήλου. Πέρασε σχεδόν 1 ½ µήνας και ξαφνικά η γραµµή µου δε συγχρόνιζε. Τελικά, ο υπάλληλος είχε δίκιο. Ο παραλογισµός σε όλο του το µεγαλείο, µια και χωρίς να αλλάξει κάτι φυσικά, χωρίς να αρνηθώ την παροχή υπηρεσίας και χωρίς τελικά να ερωτηθώ, η αποσύνδεση έγινε απροειδοποίητα. Μετά από αυτά αποφασίζω να αλλάξω πάροχο γραµµής, ως ένδειξη διαµαρτυρίας, και να µείνω χωρίς Ιnternet µέχρι να ολοκληρωθεί η νέα σύνδεση.

Το τίµηµα είναι πως πλέον δε συγχρονίζονται αυτόµατα τα αρχεία της δουλειάς µε τον υπολογιστή του σπιτιού, δεν έχω δυνατότητα σύνδεσης του smartphone µου στο Ιnternet µέσω Wi-Fi του σπιτιού για να κατεβάσω νέες εφαρµογές ή να αναβαθµίσω παλιές και άρα χρεώνω το data pack της mobile σύνδεσής µου. Ο έλεγχος του προσωπικού email, οι περιστασιακές αναζητήσεις στο Google και όπου αλλού, η παρακολούθηση forum στα οποία συµµετέχω και η VoIP επικοινωνία απλά τερµατίστηκαν. Το θετικό είναι πως ο υπολογιστής στο σπίτι πλέον αποτελεί ένα… κουφάρι, οπότε –αν και µε σηµαντικούς περιορισµούς στην ενηµέρωση και επικοινωνία– ο προσωπικός χρόνος έχει αυξηθεί. Τελικά, µήπως να καθυστερήσω κι άλλο την επανασύνδεσή µου στο Ιnternet;

Άρθρο μου στην έντυπη έκδοση του Ελληνικού PC Magazine

Αφήστε μια απάντηση