Αφαιρέστε το όνομα χρήστη από τη μπάρα στα Lion και Mountain Lion

Hacks & Οδηγοί

Όσοι χρησιμοποιούν το Lion και το Mountain Lion θα έχουν παρατηρήσει ότι στην επάνω μπάρα στα δεξιά, το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει το όνομα χρήστη. Σε πολλούς αυτό δεν αρέσει και θέλουν να το αφαιρέσουν. Δείτε πως μπορεί να γίνει αυτό με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Θα ξεκινήσουμε την τυπική διαδικασία, η οποία θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε το όνομα χρήστη από τη μπάρα μέσω των επιλογών του λειτουργικού συστήματος.

Θα πάτε στο System Preferences και θα επιλέξετε το Users & Groups. Στη νέα οθόνη θα επιλέξετε από την αριστερή πλευρά του παραθύρου το Login Options. Θα παρατηρήσετε ότι όλες οι επιλογές στα δεξιά είναι γκριζαρισμένες, οπότε θα επιλέξετε το λουκέτο στην κάτω αριστερά πλευρά του παραθύρου.

Θα πληκτρολογήσετε το password του λογαριασμού σας και θα ξεκλειδώσουν. Αποεπιλέξτε το check box αριστερά από το Show fast user switching menu as και το όνομα θα αφαιρεθεί από τη μπάρα.

Και τώρα ο δεύτερος και ακόμα πιο εύκολος τρόπος. Κρατήστε πατημένο το Cmd πλήκτρο και με το ποντίκι σας “πιάστε” το όνομα χρήστη από τη μπάρα και κάντε το drag n drop στον κάδο. Μόλις το αφαιρέσατε με μια κίνηση.

Αφήστε μια απάντηση