Δημιουργήστε multiboot εξωτερικά συστήματα με το RMPrepUSB

Apps

MBst960

 

To RMPrepUSB είναι μία δωρεάν εφαρμογή για Windows που σας επιτρέπει να μετατρέψετε σχεδόν οποιοδήποτε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο σε κανονικό κατατμημένο και εκκινήσιμο διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να φορτώσει κάποιο ISO ή άλλα είδωλα λειτουργικών συστημάτων

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που μπορούν να μεταφέρουν και να εγκαταστήσουν σε USB στικάκια και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους διάφορα λειτουργικά αλλά αυτό που κάνει το RMPrepUSB να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα του να προσφέρει στον χρήστη φορητά “multiboot” εξωτερικά συστήματα, μέσα από μια πλειάδα επιλογών.

Υποστηρίζει grub4dos και easy2boot, οπότε άφοβα μπορείτε να φορτώσετε Linux ISOs και Windows ISOs, να εγκαταστήσετε την επιθυμητή διανομή και τοποθετώντας το μέσο της επιλογής σας σε μία θύρα USB να εκκινήσετε σαν να είχατε ένα κανονικό “εσωτερικό” δίσκο στο σύστημα.

PaMaUSB960

Καλό θα είναι να έχετε κατά νου ότι για την υλοποίηση αυτού του multiboot περιβάλλοντος θα χρειαστείτε αρκετό χώρο, μιας και τα είδωλα των λειτουργικών θα βρίσκονται συνεχώς στο αποθηκευτικό μέσο. Οπότε φροντίστε να του δώσετε τον απαραίτητο χώρο και μην τσιγκουνευτείτε στα partitions, όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα.

Εδώ θα βρείτε μια σειρά από tutorials [μόνο στα Αγγλικά, δυστυχώς] για την ορθή χρήση της εφαρμογής και εδώ θα βρείτε το αρχείο εγκατάστασης.

Εάν λοιπόν έχετε κάπου ένα USB drive ή μια κάρτα SD που δεν χρησιμοποιείτε, εκμεταλλευτείτε το RMPrepUSB και μετατρέψτε το σε ένα εφεδρικό PC, χωρίς να χρειαστεί να πειράξετε τον πρωτεύων δίσκο σας ή να “κάψετε” CD/DVD εγκατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση