Το Share Bucket για OS X ενώνει Dropbox, Skydrive και Google Drive

Software

 

SBuc960

Τα screenshots αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε σήμερα στα συστήματα μας, φορητά ή μη. Αποσπάσματα ή και ολόκληρες οθόνες, που απεικονίζουν εφαρμογές, διαδικασίες, εικόνες, οτιδήποτε ο χρήστης νομίζει ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο αποστέλλεται ή αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση. 

Για όσους χρησιμοποιούν Mac και κατ’ επέκταση Mac OS X, η διαδικασία για να συλλάβει κανείς μια εικόνα από την οθόνη του είναι απλούστατη. Χωρίς καμία επιπλέον εφαρμογή μπορεί να συνδυάσει τα πλήκτρα “Command-Shift-3” για να πάρει μια εικόνα από ολόκληρη την οθόνη ή “Command-Shift-4” για να επιλέξει μόνο ένα τμήμα της.

SBucM960

Τώρα λοιπόν εκτός από την εύκολη λήψη των screenshots, οι χρήστες των OS X συστημάτων αποκτούν και μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να συνδυάσει το Dropbox, το Skydrive και το Google Drive [με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά] και να αποθηκεύσει τα “στιγμιότυπα” αυτά στο “νέφος”.

Μόλις εγκαταστήσετε το Share Bucket της FIPLAB ένα εικονίδιο κάνει την εμφάνιση του στη γραμμή μενού του συστήματος σας. Από εκεί επιλέξτε Capture και σύρετε το σταυρόνημα που θα εμφανιστεί στην περιοχή της οθόνης που θέλετε να καταγράψετε. Η εικόνα θα εμφανιστεί μέσα σε ένα πλαίσιο, επιτρέποντάς σας ακόμα και τον σχολιασμό ή μια πρόχειρη επεξεργασία χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία που διαθέτει η εφαρμογή.

SBucCon960

Μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο μέσω του πεδίου που βρίσκεται στο κάτω μέρος του πλαισίου, καθώς και να επιλέξετε σε ποια μορφή θέλετε να αποθηκευτεί η εικόνα σας [τέρμα στις μετατροπές].

Για να αποθηκεύσετε την εικόνα στο Mac σας, τοπικά δηλαδή, πατήστε το κουμπί Download, στα δεξιά του πεδίου ονόματος. Εάν τώρα θέλετε να στείλετε την εικόνα σας κατευθείαν σε μια από τις cloud υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, απλά πατήστε το κουμπί Share.

Η εικόνα σας θα πάει σε έναν ειδικό φάκελο, εύκολα προσβάσιμο από οποιοδήποτε άλλο Mac ή PC, μέσω του Drobpox, του Skydrive ή του Google Drive.

SBucMB960

Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή για να πραγματοποιήσετε λήψη ολόκληρης της οθόνης, αλλά μπορείτε χρησιμοποιείσετε το κλασικό “Command-Shift-3” και στη συνέχεια να σύρετε το screenshot στο παράθυρο επεξεργασίας του Share Bucket και να συνεχίσετε από εκεί, όπως είπαμε και παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση