Τα Windows 8 δεν θα αναπαράγουν DVD

Software

Οι τελευταίες πληροφορίες που έκανε διαθέσιμες η Microsoft σχετικά με τα Windows 8 αναφέρουν πως δεν θα είναι δυνατή η εγγενής αναπαραγωγή DVD από το λειτουργικό σύστημα εκτός και αν πρόκειται για την έκδοση Media Center.

Η δήλωση αφορά τους δίσκους DVD με ταινίες και όχι τα data DVD και η εταιρεία εξηγεί το παραπάνω, περίεργο θα ομολογήσουμε γεγονός, με τη συνεχή μείωση της χρήσης του DVD στους υπολογιστές. Επιπλέον αναφέρουν ότι η ενσωμάτωση αυτής της λειτουργίας απαιτεί την επένδυση σημαντικού ποσού από πλευράς της εταιρείας σε δικαιώματα. Από την άλλη η ομάδα των developers αναφέρει ότι τα νέα Windows 8 θα προσφέρουν πλούσια υποστήριξη για online media αφού θα υποστηρίζουν εγγενώς αρχεία κωδικοποιημένα με βάση τις τεχνολογίες H.264, VC-1, MP4, AAC, WMA, MP3 και αρκετές ακόμα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς την είδηση η μεγάλη κυρία του software μάλλον κάνει οικονομία κερδίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά από τα δικαιώματα για τις πλέον δημοφιλείς άδειες των Windows 8, ενώ οι χρήστες δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού με μια δωρεάν εφαρμογή όπως πχ το VLC Media Player θα μπορούν να ενσωματώσουν και τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD στο σύστημα τους.

1 σκέψη στο “Τα Windows 8 δεν θα αναπαράγουν DVD

Αφήστε μια απάντηση