Το Tizen θα είναι διαθέσιμο και για PC [VIDEO]

Software

TizEn960

Το Tizen είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux που υποστηρίζεται από τις Samsung, Intel και το Linux Foundation ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, ως λειτουργικό σύστημα σε smartphones της πρώτης, έχοντας ήδη δώσει κάποια δείγματα συσκευών

Όπως ακριβώς και το Android, ένα λειτουργικό σύστημα με καταβολές Linux δεν απευθύνεται μόνο σε φορητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets.

TE960

To Tizen Experts είχε την ευκαιρία να δει ιδίοις όμμασι το Tizen να τρέχει κανονικά σε ένα Ultrabook και να προσφέρει μια αρκετά αξιοπρεπή εμπειρία, εφάμιλλη με εκείνη μιας Linux desktop διανομής. Όπως και στην “smartphone” έκδοση του Tizen, δίδεται έμφαση στις διαδικτυακές εφαρμογές [web apps], καθώς και στις εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες.

Το περιβάλλον του Tizen εδώ, βασίζεται στο γνωστό μας GNOME 3 και έχει την ικανότητα να τρέξει κανονικές εφαρμογές που συναντά κανεις σήμερα στο Linux, όπως το LibreOffice και ο Chrome, στην desktop μορφή του.

Παρόλα αυτά το Tizen αναπτύσσει μια δική του προσαρμοσμένη έκδοση για την αρχική οθόνη μαζί με ένα διαχειριστή εφαρμογών, που θα ονομάζεται Tizen Shell, κάτω από τον οποίο θα υποστηρίζεται η εκτέλεση διαδικτυακών εφαρμογών με τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των κανονικών προεγκατεστημένων εφαρμογών.

Επίσης το Tizen θα μπορεί με άνεση να διαχειριστεί τίτλους που θα προέρχονται από την γνωστή και δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Steam για Linux, εφ ‘όσον το σύστημα μας έχει την ικανότητα εκτέλέσης 3D γραφικών.

T21960

Στο βίντεο θα δείτε το Tizen να τρέχει σε ένα ultrabook με επεξεργαστή Intel Core i7 Ivy Bridge, αλλά υπάρχει διαβεβαίωση ότι μπορεί να τρέξει και σε συσκευές με πιο αργούς και φθηνότερους επεξεργαστές.

Ο κώδικας για την notebook/desktop έκδοση του Tizen θα κυκλοφορήσει ως μέρος του Tizen 3.0, από τα μέσα Μαΐου του 2013, με τρέχουσα σταθερή έκδοση επί του παρόντος την 2.1.

Αφήστε μια απάντηση