Το Mountain Lion Preview 2 φέρνει ειδοποιήσεις για το Twitter και υποστήριξη για το iCloud

Software

Apple Mac OS X Mountain Lion Preview 2H Apple την Παρασκευή διέθεσε την δεύτερη έκδοση developer preview του Mountain Lion και ήδη έγιναν γνωστές οι κυριότερες προσθήκες που φέρνει μαζί της η νέα έκδοση. Η ενσωμάτωση του Twitter μέσω ειδοποιήσεων στο Notification Center είναι η πρώτη προσθήκη. Η δεύτερη προσθήκη αφορά την υποστήριξη του iCloud για την χρήση tabs στον browser, ενώ τέλος αναφέρθηκε και ένα παράθυρο επιβεβαίωσης που εμφανίζεται στον χρήστη, όταν κάποια εφαρμογή ζητά πρόσβαση στις πληροφορίες των επαφών του.

Η τελευταία developer preview του Mountain Lion περιλαμβάνει πλέον τη δυνατότητα χρήσης του Notification Center και από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, μιας και η πρώτη developer preview επέτρεπε την χρήση του μόνο από εφαρμογές του OS X. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό μιας και εδώ και αρκετά χρόνια το Growl ουσιαστικά μονοπωλούσε το συγκεκριμένο ρόλο.

Η υποστήριξη του iCloud για tabs στον browser σημαίνει ότι όταν έχετε κάποια συγκεκριμένα tabs ανοιχτά στον Safari, πλέον μέσα από την υπηρεσία iCloud αυτά συγχρονίζονται αυτόματα με τα άλλα Mac ή iOS συσκευές σας. Αυτό μπορούσε να γίνει και τώρα αλλά μόνο χειροκίνητα, αφού ο χρήστης θα έπρεπε να το επιλέξει.

Τέλος η Apple έχει προσθέσει την εμφάνιση ειδοποίησης όταν κάποια εφαρμογή προσπαθήσει να πάρει πληροφορίες από τις καταχωρημένες επαφές του χρήστη. Ιδιαίτερα θετικό το γεγονός αυτής της προσθήκης στο Mountain Lion μιας και έτσι είναι δυνατόν να αποφευχθούν φαινόμενα αντιγραφής των επαφών του χρήστη χωρίς τη συγκατάθεση του.

Παρακάτω δείτε την παρουσίαση της Apple για το Mountain Lion [Το video έχει αφαιρεθεί]

Αφήστε μια απάντηση