Το Kali Linux είναι διαθέσιμο [VIDEO]

Software

KaliLinux

Πριν εφτά περίπου χρόνια κυκλοφόρησε το BackTrack Linux, μια διανομή που προήλθε από τη συγχώνευση του WHAX και του Auditor Security Collection τα οποία χρησιμοποιούνταν κυρίως για penetration tests σε δίκτυα. 

Απευθυνόταν κυρίως στα άτομα που ήθελαν να δοκιμάσουν την ασφάλεια ενός συστήματος. Η διανομή του σε Live CD και Live USB έδινε την άμεση δυνατότητα εκκίνησης του BackTrack χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε και η δυνατότητα εγκατάστασης σε σκληρό δίσκο είτε μέσα από το Live CD ή απευθείας από το αρχικό μενού.

Ήρθε λοιπόν η ώρα το BackTrack Linux να ωριμάσει και να αλλάξει όχι μόνο όνομα αλλά και θεμέλια.

KaliLinuxM960

Έτσι λοιπόν η διανομή βαπτίστηκε Kali Linux και υλοποιήθηκε γύρω από το Debian. Οι δημιουργοί του είχαν επιλέξει Ubuntu κάτι που κράτησαν μέχρι και την έκδοση BackTrack 5 R3.

Ως περιβάλλον εργασίας χρησιμοποιείται το GNOME 3 [3.4.2] αν και μπορείτε να το αλλάξετε σε οποίο από τα άλλα εσείς προτιμάτε ακολουθώντας τις οδηγίες της διανομής.

Αν λοιπόν θέλετε να τεστάρετε τις αντοχές του δικτύου σας και να βρειτε τα αδύναμα σημεία με σκοπό να τα εξαλείψετε το κατάλληλο εργαλείο είναι πλέον στα χέρια σας και πάνω απ’ όλα δωρεάν.

Αφήστε μια απάντηση