Η Microsoft αποκαλύπτει τους στόχους της για τα Windows 8

Software

Η Microsoft μέσω ενός αναλυτικού blog post στο MSDN αναφέρθηκε όχι μόνο στην ιστορία των Windows, από την έκδοση 1, αλλά μας αποκαλύπτει τους στόχους για τα επερχόμενα Windows 8.

Η ανάλυση που γίνεται στο blog post από τον συγγραφέα είναι αναλυτική και ξεκινά από τα Windows 1, συνεχίζει με τα Windows 3 και Windows 3.1, ενώ τα Windows 95, ενώ τα Windows XP και Vista ακολουθούν. Η ανάλυση για τις εκδόσεις των Windows συνεχίζει με την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού τα Windows 7. Το άρθρο μετά την παραπάνω εκτενή ανάλυση συνεχίζει με τα trends που επηρέασαν τη Microsoft κατά το σχεδιασμό των Windows 8 και καταλήγει με τους στόχους για την εμπειρία χρήστη των Windows 8 όπως παρακάτω:

1. Fast and fluid
2. Long battery life
3. Windows 8 apps
4. Live tiles
5. Time-saving
6. “Roam experiences” between PCs
7. Make PC a device, not a “computer”

Διαβάζοντας τα παραπάνω φαίνεται η σημασία που δίνει η εταιρεία αρχικά στην ταχύτητα και την αίσθηση που το νέο λειτουργικό θα δίνει στο χρήστη. Ο πρώτος στόχος – Fast and fluid – αλλά και ο πέμπτος – Time-saving – στοχεύουν όχι μόνο στο να δείχνουν τα Windows 8 γρήγορα, αλλά ο χρήστης να κερδίζει πραγματικά χρόνο από τη χρήση τους. Η προτεραιότητα στις φορητές συσκευές είναι, όπως αναμενόταν, γεγονός χάρη στο δεύτερο στόχο – Long battery life – για την αυξημένη αυτονομία της μπαταρίας. Εν μέρη ο τελευταίος στόχος – Make PC a device, not a “computer” – που θέλει το pc να είναι μια συσκευή και όχι υπολογιστής, θα κάνει ευκολότερη την πρόσβαση του νέου λειτουργικού σε νέους χρήστες μιας και λειτουργίες όπως για παράδειγμα το Windows update που μπερδεύει αρκετούς χρήστες θα γίνεται πλέον αυτόματα.

Σε λίγους μήνες που θα δούμε την νέα έκδοση των Windows στην αγορά θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν οι στόχοι που έχουν τεθεί έχουν επιτευχθεί. Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως είναι πολύ θετικές.

Αφήστε μια απάντηση