Θύμα των anonymous το site της Formula 1

Ασφάλεια

Οι διάσημοι πλέον Anonymous νωρίτερα σήμερα και αμέσως μετά τη λήξη των ελεύθερων δοκιμών για το Grand Prix του Μπαχρέιν έριξαν το επίσημο site της Formula 1. Η επίθεση στον δικτυακό τόπο ήταν της μορφής DDOS [distributed denial-of-service] και το site έμεινε κάτω για περίπου 30 λεπτά.

Οι Anonymous με δελτίο τύπου τους δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε επειδή είναι δυσαρεστημένοι με την διεξαγωγή του αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν παρά τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν εκεί. Καλούν τον κόσμο να αγνοήσει τον αγώνα του Μπαχρέιν, ενώ προσκαλούν τους οδηγούς που συμμετέχουν στον αγώνα να μην εκκινήσουν. Ταυτόχρονα το site F1-Racers.net έπεσε και αυτό – εικάζεται από τους Anonymous – και παρέμενε εκτός λειτουργίας μέχρι και πριν από λίγη ώρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε για το καθαρά ειδησιογραφικό κομμάτι ότι το Grand Prix δεν είναι επεισοδιακό μόνο σε ηλεκτρονικό επίπεδο μιας και άνθρωποι της Force India δέχθηκαν επίθεση, ενώ επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε και ομάδα μηχανικών της Sauber, κάτι που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση