Κενό ασφαλείας θέτει σε κίνδυνο συσκευές Android της Samsung και όχι μόνο

Ασφάλεια

Χρήστης των XDA developers έχει επισημάνει σημαντικό κενό ασφαλείας συσκευών με Android οι οποίες χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές της Samsung, Exynos 4210 και Exynos 4412 σε συνδυασμό με kernels του λειτουργικού επίσης της Samsung.

Το κενό ασφαλείας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό αφού είναι δυνατόν να δώσει πρόσβαση στη φυσική μνήμη της συσκευής στον απομακρυσμένο χρήστη. Αυτό συνεπάγεται αρκετούς κινδύνους όπως τη διαγραφή όλων των δεδομένων της συσκευής ή τη χρήση τους χωρίς ο κάτοχος της συσκευής να το γνωρίζει.

Οι συσκευές που επηρεάζονται είναι αρκετές και μεταξύ τους φιγουράρει η ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S III, το Galaxy S II, το Galaxy Note 10.1, το Galaxy Note, Galaxy Note II, το Meizu MX και αρκετές ακόμα συσκευές.

Η Samsung παρά το ότι έχει ενημερωθεί για το σημαντικό πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή διόρθωση. Σε αυτό ίσως συντελεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εφαρμογές οι οποίες εκμεταλλεύονται αυτό το κενό ασφαλείας. Παρόλα αυτά όλοι περιμένουν από την Κορεατική εταιρεία να δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν σε αυτό το πρόβλημα.

Για εκείνους που ήδη ανησυχούν υπάρχει μια ανεπίσημη διόρθωση για το πρόβλημα.

Πηγή: TNW

Αφήστε μια απάντηση