Τρίτη 11 Δεκ 2018
Κεντρική σελίδα / Νέα / Ασφάλεια / Hoax email κλέβει τα password σας

Hoax email κλέβει τα password σας

Την επόμενη φορά που θα λάβετε ένα email με αποστολέα το privacy@microsoft.com μάλλον θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα αφού φαίνεται πως είναι προσπάθεια να σας αποσπάσει τα password από GMail, Yahoo, Windows Live και AOL.

Η πληροφορία έρχεται από το Naked Security, ένα blog της εταιρείας ασφάλειας Sophos και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εκεί πρόκειται για hoax email με την παρακάτω μορφή:

Dear Windows User,

 

It has come to our attention that your Microsoft windows Installation records are out of date. Every Windows installation has to be tied to an email account for daily update.

This requires you to verify the Email Account. Failure to verify your records will result in account suspension. Click in the Verify button below and enter your login information on the following page to Confirm your records.

 

VERIFY

 

Thank you,
Microsoft Windows Team.

Όπως αναφέρεται στο παραπάνω blog το hoax είναι σχεδιασμένο πολύ καλά, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα αντιληφθείτε ότι πατώντας το πλήκτρο Verify αυτό θα σας οδηγήσει στο site που θα προσπαθήσει να αποσπάσει τα password σας.

Αρθρογράφος: Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Δες επίσης

Windows 10 Creators Update: Έρχονται σημαντικές βελτιώσεις

Το Creators Update για τα Windows 10 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Απρίλιο και …

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε το FullPC.gr, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο