Έκλεισε εργοστάσιο της Foxconn μετά από ταραχές μεταξύ εργαζομένων

Ασφάλεια

 

Τα εργοστάσια της Foxconn μας έχουν κατά καιρούς απασχολήσει σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν εκεί. Αυτή τη φορά και σύμφωνα  με το πρακτορείο Xinhua News Agency στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην επαρχία Shanxi περίπου 2.000 εργαζόμενοι ενεπλάκησαν σε εξέγερση στους κοιτώνες της εταιρείας.

Οι πληροφορίες θέλουν το όλο συμβάν να έχει λήξει, κάτι που για να γίνει χρειάστηκε την επέμβαση περίπου 5.000 αστυνομικών. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες θέλουν 40 εργαζόμενους τραυματισμένους και το εργοστάσιο της εταιρείας κλειστό για σήμερα Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί 79.000 εργαζόμενους, ενώ συνολικά η Foxconn στην Κίνα απασχολεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζομένους.

Η Foxconn είναι γνωστή για την κατασκευή του iPhone από την Apple αλλά και την κατασκευή συστημάτων για τις HP και Dell. Οι τρεις παραπάνω εταιρείες ερεύνησαν το 2010 τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας μετά από σειρά αυτοκτονιών εργαζομένων της.

Αντίστοιχη εξέγερση είχε πραγματοποιηθεί στον Ιούνιο στο εργοστάσιο Chengdu της Foxconn που βρίσκεται στην Νοτιοδυτική Κίνα, στην οποία περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι είχαν λάβει μέρος.

Πηγή: Reuters

Αφήστε μια απάντηση