Δύο νέους φακούς ανακοίνωσε η Nikon

Photography

Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα δύο νέους φακούς, τον τηλεφακό AF-S DX NIKKOR 18-300mm και τον νέο ζούμ AF-S NIKKOR 24–85mm.

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3,5-5,6G ED VR – Ένας φακός για όλα

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία ενός νέου υψηλής ισχύος φακού zoom, με φορμά DX, με δυνατότητες τόσο ευρυγώνιας λήψης όσο και λήψης υπερ-τηλεφακού και με απόσβεση κραδασμών. Με ιδιαίτερα υψηλή αναλογία zoom 16,7x καθώς και εξαιρετικά μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων 18-300mm, αυτός ο νέος φακός είναι ένας εξαιρετικός φακός για όλες τις χρήσεις, για φωτογράφους με ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: “Το σπουδαιότερο σχετικά με τον νέο φακό 18-300mm DX είναι ότι μπορείτε να βγείτε για να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε μια τσάντα γεμάτη εξαρτήματα. Οι φωτογράφοι που τους αρέσει να ταξιδεύουν με ελαφριές αποσκευές, δεν χρειάζεται να κάνουν συμβιβασμούς στα θέματα που θα τραβήξουν, διότι το καταπληκτικό εύρος zoom του φακού καλύπτει εύκολα τις περισσότερες καταστάσεις.” 

Όλα σε Ένα

Χάρη στην ευελιξία τόσο σε ευρυγώνια λήψη όσο και σε λήψη υπερ-τηλεφακού, αυτός ο φακός zoom 16,7x είναι ιδανικός για ταξίδι ή για τις περιπτώσεις που θέλετε να πάρετε μόνο ένα φακό μαζί σας. Το μεγάλο εύρος εστιακών αποστάσεων 18-300mm (φορμά FX/ισοδύναμο 35mm: 27 έως 450mm) καλύπτει εύκολα όλες τις συνήθεις εστιακές αποστάσεις και ξεπερνά πολλούς φακούς της κατηγορίας προσφέροντας κάλυψη στα 300mm και μέγιστο διάφραγμα f/5,6 στη λήψη τηλεφακού. Από μεγάλα τοπία, έως μικρά πορτραίτα και φωτογραφίες δράσης, αυτός ο φακός θα αποτυπώσει τα πάντα.

Ευκρίνεια και σταθερότητα

Η ευελιξία εστιακών αποστάσεων συμπληρώνεται από το σύστημα απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς της Nikon (VRII) — το οποίο επιτρέπει τη λήψη πολύ πιο ευκρινών φωτογραφιών με το χέρι σε όλο το εύρος του zoom και μειώνει σημαντικά το θάμπωμα, ακόμα και όταν κάνετε πολύ μακρινές λήψεις τηλεφακού. Τρία γυάλινα στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) και τρία ασφαιρικά στοιχεία του φακού παρέχουν υψηλή ανάλυση και κορυφαία αντίθεση, ενώ χάρη στο στρογγυλό άνοιγμα του διαφράγματος εννέα λεπίδων, τα στοιχεία εκτός εστίασης συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους για φυσικό φόντο. Η τεχνολογία αθόρυβου μοτέρ (SWM) της Nikon συνδυάζει τη γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση με την αθόρυβη λειτουργία.

Σχεδιασμένος για ταξίδι

Ο εύχρηστος διακόπτης ασφάλισης zoom διατηρεί το φακό σταθερό όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ ο φακός διαθέτει επίσης μεταλλική μοντούρα με ελαστική στεγανοποίηση για προστασία από σκόνη και υγρασία.

Αυτός ο φακός συνοδεύεται από θήκη φακού CL-1120 και σκίαστρο HB-58.

Η Nikon παρουσιάζει έναν νέο φακό: τον AF-S NIKKOR 24–85mm f/3.5–4.5G ED VR

Η Nikon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία ενός νέου φακού zoom με φορμά FX, με ευρεία εστιακή απόσταση 24-85 mm, συμπαγή κατασκευή και απόσβεση κραδασμών. Με ευελιξία που εκτείνεται από ευρυγώνια λήψη έως τηλεφωτογραφία και με ελαφρύ σώμα, αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για χρήστες φωτογραφικών μηχανών FX που αναζητούν έναν φακό πολλαπλών χρήσεων χωρίς περιορισμούς στην ποιότητα εικόνας.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η ιδέα γύρω από αυτόν τον φακό ήταν να συνδυάσουμε μια χρήσιμη εστιακή απόσταση με μια μικρή και ταυτόχρονα ανθεκτική κατασκευή, χωρίς να θυσιάσουμε την ποιότητα εικόνας που απαιτούν οι σύγχρονες μηχανές D-SLR της Nikon. Ο φακός ισχυροποιεί την γκάμα των οικονομικά προσιτών και ευέλικτων φακών zoom NIKKOR με φορμά FX και αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για φωτογράφους Nikon που αναζητούν έναν πρακτικό τρόπο για να καλύψουν μια ποικιλία συνθηκών φωτογράφισης».

Κατάλληλος για πολλαπλές εργασίες

Κατασκευασμένος ως ένας ιδιαίτερα συμπαγής φακός zoom με φορμά FX, ο φακός NIKKOR

24-85 mm είναι ιδανικός για όσους θέλουν έναν φακό γενικής χρήσης που προσφέρει δυνατότητα λήψης σε μια μεγάλη ποικιλία καθημερινών στιγμών και θεμάτων. Το ευέλικτο εύρος 24-85 mm καλύπτει με ευκολία τις περισσότερες συχνά χρησιμοποιούμενες εστιακές αποστάσεις και μπορείτε να πραγματοποιήσετε ευρείες λήψεις ή να κάνετε zoom σε μακρινά αντικείμενα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε φακό, από τοπία έως πορτραίτα.

Ευκρίνεια και Σταθερότητα

Η ευελιξία εστιακών αποστάσεων συμπληρώνεται από την τεχνολογία απόσβεσης κραδασμών δεύτερης γενιάς της Nikon (VR II), η οποία επιτρέπει τη λήψη πολύ πιο ευκρινών εικόνων με το χέρι, σε όλο το εύρος του zoom και μειώνει σημαντικά το θάμπωμα της εικόνας, ιδιαίτερα όταν κάνετε μακρινές λήψεις με τον τηλεφακό ρυθμισμένο στο τέλος του εύρους. Η τεχνολογία VR II επιτρέπει επίσης να φωτογραφίζετε χρησιμοποιώντας ταχύτητες κλείστρου μικρότερες έως και κατά τέσσερα στοπ, προσφέροντάς σας πιο αποτελεσματικές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η ενσωματωμένη επίστρωση υψηλής απόδοσης (Super Integrated Coating) της Nikon εξασφαλίζει κορυφαία αναπαραγωγή χρωμάτων, ενώ το κρύσταλλο εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) και τα τρία ασφαιρικά στοιχεία του φακού σάς βοηθούν να επιτύχετε εντυπωσιακή ευκρίνεια και αντίθεση, ακόμα και στο μέγιστο διάφραγμα.

Έτοιμοι για φωτογράφιση

Με κατάλληλο συνδυασμό διαστάσεων, βάρους, τιμής και ποιότητας εικόνας –και με μοντούρα ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες– αυτός ο φακός προσφέρει σε όσους μετακινούνται την ακρίβεια των οπτικών συστημάτων NIKKOR, μαζί με ευρεία εστιακή απόσταση και ελαφριά κατασκευή.

Ο φακός συνοδεύεται από θήκη φακού CL-1118 και σκίαστρο HB-63.

Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες