Η Nikon ανακαλεί μπαταρίες των D800 και D7000

Photography

Αν έχετε αγοράσει νωρίτερα μέσα στο έτος μία Nikon D800 ή D7000 dSLR θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η Nikon εθελοντικά έχει ανακαλέσει κάποιες παρτίδες μπαταριών.

Η ανάκληση γίνεται προληπτικά μιας και σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά από επτά αναφορές οι οποίες έγιναν εκτός της Β. Αμερικής και τις οποίες έλαβε η Nikon και αφορούσαν υπερθέρμανση και λιώσιμο του υλικού, κάτι που ίσως προξενήσει ακόμα και τραυματισμό στον χρήστη.

Η ανάκληση αφορά 5.100 μπαταρίες οι οποίες έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, καθώς και 1.100 μπαταρίες οι οποίες έχουν πουληθεί στον Καναδά τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο. Επιπλέον υπάρχουν 195.000 μπαταρίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι χρήστες που πιθανόν διαθέτουν μια τέτοια μπαταρία θα πρέπει σε πρώτη φάση να την αφαιρέσουν από την φωτογραφική μηχανή τους και να επικοινωνήσουν άμεσα με την Nikon έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν είναι μια μπαταρία της παραπάνω παρτίδας και βέβαια να αντικατασταθεί δωρεάν.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο U.S. Consumer Product Safety Commission – Επιτροπή ασφάλειας προϊόντων στις ΗΠΑ.

Αν υπάρξει κάποια σχετική ενημέρωση για την Ελλάδα, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση