Ανακοινώθηκε η Canon EOS 60Da με στόχο τους αστροφωτογράφους

Photography

Στους κύκλους των ερασιτεχνών αστρονόμων η Canon είναι η αγαπημένη εταιρεία όσον αφορά τις SLR φωτογραφικές μηχανές. H εταιρεία παρουσίασε την Canon EOS 60Da, μια dSLR η οποία στοχεύει στην αστροφωτογραφία. 

Η νέα Canon EOS 60Da είναι “αδελφάκι” της γνωστής Canon EOS 60D μιας και η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι το φίλτρο υπέρυθρων . Χάρη στο διαφορετικό αυτό φίλτρο υπερύθρων η Canon EOS 60Da επιτρέπει σε σχεδόν τριπλάσια ποσότητα φωτός στο μήκος κύματος 656,28nm να εισλέθει στον αισθητήρα.

Αυτό το φως δίνει σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα στις φωτογραφίσεις νεφελωμάτων για παράδειγμα μιας και αυτό το μήκος κύματος αντιστοιχεί στο hydrogen-alpha [υδρογόνο-άλφα] που υπάρχει συνήθως σε αφθονία εκεί.

Η Canon έχει να παρουσιάσει αντίστοιχο μοντέλο από το 2005, όταν η EOS 20Da έκανε την εμφάνιση της. Ο αισθητήρας της νέας EOS 60Da φτάνει τα 18MPixels, η ευαισθησία ISO 6.400 και extended σε ISO 12.800, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η ευαισθησία στο hydrogen-alpha είναι μιάμιση φορά υψηλότερη από εκείνη της EOS 20Da. H EOS 60Da διαθέτει λειτουργία Live View, ενώ συνοδεύεται από ενδιαφέρουσα γκάμα αξεσουάρ για τους ερασιτέχνες αστρονόμους. Μεταξύ αυτών υπάρχει τηλεχειριστήριο [Canon RA-E3], καλώδιο εξόδου εικόνας για σύνδεση σε τηλεόραση το οποίο υποστηρίζει και το Live View της 60Da [AVC-DC400ST], αλλά και εξωτερικό τροφοδοτικό ρεύματος.

Η τιμή διάθεσης στις ΗΠΑ για την EOS 60Da αναμένεται να φτάσει τα 1.500 δολάρια και οι πωλήσεις της να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο. Ελπίζουμε όταν έρθει στη χώρα μας να έχουμε περισσότερα να σας πούμε.

Αφήστε μια απάντηση