Το Samsung Galaxy S3 κάνει factory reset χωρίς προειδοποίηση [VIDEO]

Mobile

Κενό ασφαλείας εντοπίστηκε στη ναυαρχίδα της Samsung το Galaxy S3 και άλλα κινητά της κορεατικής εταιρείας χάρη στο οποίο μπορεί κάποιος να οδηγήσει τη συσκευή σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς να προειδοποιήσει τον χρήστη.

Η επαναφορά των ρυθμίσεων μπορεί να γίνει απομακρυσμένα και ο ανυποψίαστος χρήστης να μείνει με το .. στόμα ανοιχτό. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο χρήστης να συγκεκριμένο site στο internet με τη χρήση push message, QR code ή NFC. Με μόνο μια γραμμή κώδικα στην απομακρυσμένη σελίδα είναι δυνατόν να γίνει επαναφορά των ρυθμίσεων στις εργοστασιακές, σίγουρα κάτι δυσάρεστο και ενοχλητικό.

Μέχρι τώρα το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά μόνο το Galaxy S3 αλλά και τα Galaxy S2, Galaxy Ace και Galaxy S Advance, ενώ εξετάζεται αν επηρεάζει όλες τις συσκευές της Samsung οι οποίες ενσωματώνουν το Touchwiz και τρέχουν Android Gingerbread ή νεότερο.

Δείτε και το video που ακολουθεί και είναι από το Ekoparty 2012 το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή και έγινε η αποκάλυψη του προβλήματος.

Πηγή: ZDNet

Αφήστε μια απάντηση