Συνεργασία Intel – Samsung για το νέο Galaxy Tab 10.1

Mobile

InInGT960

Μια “ασυνήθιστη” συμμαχία, όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, φαίνεται ότι θα έρθει στο προσκήνιο, με την συνεργασία δύο μεγάλων και καταξιωμένων εταιρειών, της Intel και της Samsung

Φημολογείται λοιπόν ότι καρπός της συνεργασίας αυτής θα είναι το νέο και εξελιγμένο Galaxy Tab 10.1, το τρίτο μοντέλο στην ήδη πετυχημένη σειρά από ταμπλέτες της Samsung και μάλιστα σιγοψιθυρίζεται και το χωροχρονικό σημείο στο οποίο θα κάνει την εμφάνιση της η εν λόγω συσκευή, στην Computex 2013 που ξεκινά στις 4 Ιουνίου.

CompTX960

Εξοπλισμένο με, τι άλλο βέβαια, επεξεργαστή Atom Z2580 [Clover Trail+] από την Intel, οθόνη ανάλυσης 1280×800 pixels και λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean, υποθέτουμε και αναβαθμίσιμο σε 4.3.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ βέβαια είναι πως η Samsung, από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες επεξεργαστών και Flash μνήμης, δέχτηκε να τοποθετήσει ένα αντίπαλο τσιπ σε μια από τις κορυφαίες συσκευές της. Την απάντηση θα την πάρουμε μάλλον παρακολουθώντας την πορεία που θα χαράξει η νοτιοκορεατική εταιρεία στους διάφορους τομείς του “mobile” τμήματος της, ρίχνοντας το βάρος σε κάτι και παίζοντας ένα σίγουρο χαρτί κάπου αλλού, προκειμένου να μην δεσμεύει τους πόρους της αλλά και ταυτόχρονα διαφημίζοντας και τα νέα της “όπλα”, όπως για παράδειγμα το Tizen που αναπτύσσεται παράλληλα με την Intel.

CTPInt960

Το Tizen, οδεύοντας και προς τα κανονικά υπολογιστικά συστήματα όπως σας έχουμε αναφέρει και προ ημερών, θα χρειαστεί πολλούς συμμάχους από τον χώρο αυτό και η Intel είναι ένας από αυτούς, μιας η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο στους τομείς ARM και x86 επεξεργαστών θα είναι ανεπανάληπτη.

Αφήστε μια απάντηση