Συμφωνία Hynix και Samsung για πώληση μνήμης DRAM

HynDram960

Η Hynix, μεγάλη κατασκευάστρια στον τομέα μνήμης DRAM, μετά την απόφαση της Apple να μειώσει τις παραγγελίες της στην νοτιοκορεατική εταιρεία λόγω μειωμένης ζήτησης του iPhone 5, μπήκε σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες

Έτσι προκειμένου να επανέλθει, ειδικά με την τιμή της DRAM μνήμης να αυξάνεται σταθερά από τις αρχές του τρέχοντος έτους, μάλλον θα καταφύγει σε συμμαχία με την ανταγωνίστρια της Apple, που δεν είναι άλλη από την Samsung.

Ο J.K. Shin, επικεφαλής της Samsung στον τομέα του Mobile Communication, δήλωσε στο Reuters ότι εξετάζει την αγορά chip μνήμης από την Hynix για τα μελλοντικά τους προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Galaxy S.

HynFact960

Αν συμβεί αυτό η Hynix θα μπορεί να ανασάνει λίγο ως προς τα οικονομικά βάρη που τον τελευταίο καιρό δυναμιτίζουν την αξιοπιστία της στην αγορά.

Το περίεργο εδώ βέβαια είναι ότι η Samsung κατασκευάζει DRAM μνήμη στις αλυσίδες παραγωγής της, από την οποία και εφοδιάζονται μέχρι σήμερα τα smartphone της κορεατικής εταιρείας.

SamsDram960

Φαίνεται όμως ότι έχει αρχίσει να ψάχνει και για εξωτερικούς προμηθευτές προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του εφοδιασμού για τα σημαντικά μοντέλα της, όπως το Galaxy S4 το οποίο θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα και αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσεις τους προκατόχους του κατά πολύ.

Σχετικά Βασίλης Ορφανίδης

Προγραμματιστής, hardware και software δοκιμές, Linux fan, ερασιτέχνης φωτογράφος και graphic designer, video editing, Whovian & sci-fi fanatic, περήφανος πατέρας. - Multimedia Courses In Graphics and Web Design. - Technical Studies in computers and networks. - Knowledge in Radio Transmitters, building indoors & outdoors WiFi networks.

Αφήστε μια απάντηση