Νέες οθόνες LCD WQHD 5 ιντσών από τη JDI

Ένα νέο πάνελ τύπου LTPS LCD μεγέθους 5 ιντσών ανέπτυξε η Japan Display Inc (JDI) με διαγώνιο 5 ιντσών το οποίο μειώνει κατακόρυφα την κατανάλωση ενέργειας χάρη σε νέα υλικά που χρησιμοποίησε η εταιρεία για την κατασκευή.

Το νέο πάνελ της JDI – εταιρεία που δημιουργήθηκε από τις Sony, Hitachi και Toshiba –  έρχεται με ανάλυση 1.440 x 2.560 pixels και πυκνότητα μεγαλύτερη από 500 ppi, ενώ κάνει χρήση του νέου πρότυπου δεύτερη γενιάς Pixel Eye, μιας τεχνολογίας η οποία προσφέρει τόσο μικρότερα περιθώρια, όσο και περισσότερο σκούρα επίπεδα απεικόνισης για το μαύρο χρώμα. Επιπλέον η νέα οθόνη ενσωματώνει κύκλωμα το οποίο επιτρέπει τη δυνατότητα αναβάθμισης της ανάλυσης από fullHD σε 1.440p

Οι νέες οθόνες τις οποίες ξεκίνησε ήδη να παράγει η JDI θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα και αναμένεται να τις δούμε σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν πιθανόν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πηγή

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση