Να γιατί αποσύρθηκε το Galaxy Note 7

Mobile

Μετά την περιπέτεια για τη Samsung, αλλά κυρίως για τους πελάτες της με τα Galaxy Note 7, η εταιρεία εχθές ανακοίνωσε επίσημα τι πήγε λάθος με αυτό το smartphone.

Μετά από αρκετούς μήνες ελέγχου η Samsung μας εξήγησε γιατί η συσκευή υπερθερμαινόταν και τελικά οδηγούνταν στην ανάφλεξη. Έλεγχοι, όπως ενημερώνει η Νοτιο Κορεατική εταιρεία, πραγματοποιήθηκαν από τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς, UL, Exponent και TUV Rheinland AG.

Όλοι οι έλεγχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα που τόσο καιρό φημολογούνταν ότι ήταν η αιτία του κακού για το Galaxy Note 7, την μπαταρία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το πρόβλημα ήταν το μέγεθος των μπαταριών, οι οποίες και ήταν μεγαλύτερες από ότι έπρεπε για να εφαρμόζουν χωρίς προβλήματα στο εσωτερικό της συσκευής. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκαν τόσο σχεδιαστικά, όσο και κατασκευαστικά λάθη από τις δύο εταιρείες που παρείχαν μπαταρίες για τη ναυαρχίδα της εταιρείας. Σημειώστε εδώ ότι οι δύο εταιρείες που παρείχαν μπαταρίες για το Galaxy Note 7 είναι οι Samsung SDI και η ATL

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει θέσει ως στόχο να μην συμβεί πότε ξανά στο μέλλον κάτι ανάλογο και έτσι εφαρμόζει πλέον μια σειρά ελέγχων ασφάλειας 8 σταδίων. Περισσότερες πληροφορίες έχει ήδη αναρτήσει στο site της.

Παρακάτω ακολουθεί ένα ενδιαφέρον infographic στο οποίο η Samsung μας δείχνει τι ανακάλυψε.

Αφήστε μια απάντηση