Μαζί με το LG G6 θα παρουσιαστεί και το νέο user interface LG UX 6.0

Mobile

Στις 26 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του MWC 2017 η LG θα ανακοινώσει τη νέα της ναυαρχίδα, το LG G6. Μαζί αναμένεται να δούμε και τη νέα έκδοση του user interface, το LG UX 6.0.

Η νέα έκδοση του user interface της LG έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της νέας, ευρείας οθόνης FullVision που θα έρθει με το LG G6. Η νέα οθόνη διαγωνίου 5,7 ιντσών και ανάλυσης 2.880×1.440 pixels έχει λόγο πλευρών 18:9 και γεμίζει σχεδόν ολόκληρη την εμπρός πλευρά της συσκευής όπως αποκαλύπτει η LG.

Το νέο user inteface (UI) που θα δούμε με το LG G6 μεγιστοποιεί τα πλεονεκτήματα της νέα οθόνης FullVision αλλά επιπλέον παρέχει στο χρήστη πλεονεκτήματα όπως:

  • Διαφοροποιημένη εμπειρία προβολής περιεχομένου, όπως video clips, και πλοήγηση στο internet
  • Βελτιωμένο περιβάλλον χρήσης για την κάμερα το οποίο «εκμεταλλεύεται» τον ‘extra’ χώρο που εξασφαλίζει το format 18:9 της οθόνης
  • Έξυπνα σχεδιασμένο GUI (Graphical User Interface) το οποίο επιτρέπει το άνοιγμα 2 παραθύρων σε τετράγωνο σχήμα δίπλα – δίπλα, παρέχοντας μια πιο παραγωγική εμπειρία multitasking.

Το νέο UI προσφέρει το χαρακτηριστικό της Square Camera, το οποίο διαιρεί την οθόνη 18:9 σε δύο διακριτά τέλεια τετράγωνα. Έτσι ο χρήστης μπορεί να φωτογραφίζει σε μορφή 1:1 και να επεξεργάζεται την εικόνα στο δίπλα παράθυρο. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής λειτουργία στα social media όπως το Instagram.

Επιπλέον υπάρχει νέο mode φωτογράφισης με όνομα Food Mode το οποίο έχει υψηλή ποιότητα χρωμάτων και saturation σχεδιασμένο για φωτογράφιση φαγητών. Όσον αφορά το κομμάτι της φωτογράφισης το νέο UI φέρνει και δυνατότητα δημιουργίας από το χρήστη αρχείων GIF συνδυάζοντας από 2 έως και 100 φωτογραφίες σε επανάληψη.

Το UX 6.0 της LG έρχεται και με αναβαθμισμένο multi-tasking αξιοποιώντας με πολλούς τρόπους την ευρεία οθόνη του G6. Μερικά ενδιαφέροντα παραδείγματα αναφέρει η LG όσον αφορά το νέο UI.

  • O χρήστης μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο λήψης κλήσεων δίπλα από το app του ημερολογίου ή το app του album φωτογραφιών.
  • Στο app του ημερολογίου γυρίζοντας το smartphone οριζόντια εμφανίζεται το ημερολόγιο στο αριστερό παράθυρο και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα στα δεξιά.
  • Μια ακόμα επιλογή είναι το collage πολλών φωτογραφιών τετράγωνων διαστάσεων και να προβάλλονται σαν Collage Wallpaper στην οθόνη κλειδώματος.
  • Ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογεί ένα μήνυμα ενώ ταυτόχρονα κάνει browse το internet.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία οι συνδυασμοί που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι πρακτικά ατελείωτοι.

Η επίσημη παρουσίαση του UX 6.0 θα γίνει στη Βαρκελώνη μαζί με το LG G6 και στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση.

Αφήστε μια απάντηση