Υπόθεση απάτης πώλησης κινητών τηλεφώνων εξιχνίασε η Ελληνική αστυνομία

Mobile

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές μέσω ιστοσελίδων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, δύο ημεδαποί 28 ετών, ένας άντρας και μια γυναίκα βρίσκονται πίσω από την παραπάνω υπόθεση. Σύμφωνα με καταγγελίες οι δύο παραπάνω δράστες πραγματοποιούσαν αναρτήσεις πώλησης κινητών τηλεφώνων σε ιστοσελίδες με τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου. Οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλαν το αντίτιμο είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε μέσω τηλεφωνικής επιταγής και στη συνέχεια οι δράστες διέκοπταν οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους και αφαιρούσαν ταυτόχρονα τις αγγελίες, ενώ δεν λάμβαναν ποτέ το κινητό τηλέφωνο.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνίασε την υπόθεση και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, αφού μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 24 παρόμοιες περιπτώσεις, έχοντας αποκομίσει όφελος που φτάνει στο ύψος των 5.628€.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση