Η Xiaomi πούλησε 100.000 HongMi σε 120″ [VIDEO]

Mobile

XRR960

Η κινεζική Xiaomi, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo, κατάφερε να πουλήσει 100.000 κομμάτια από το “entry-level” τηλέφωνο της HongMi, γνωστό και ως “Red Rice”, σε χρόνο 2 λεπτών και πέντε δευτερολέπτων

Με τιμή λιανικής τα 131 δολάρια ΗΠΑ [97 ευρώ], το Xiaomi HongMi είναι ένα από τα φτηνότερα τετραπύρηνα smartphones στην Κίνα, το οποίο χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα κατασκευής προσφέρει έναν MTK MT6589T Cortex-A7 στα 1.5GHz [PowerVR SGX544], οθόνη 4.7” IPS 720p [312ppi], 1 GB μνήμης RAM και 4 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου για το λειτουργικό και τις εφαρμογές σας, όσες δεν μπορούν να μετακινηθούν στην microSD.

XRRC960

Η κάμερα [F2.2 – 28mm] του είναι ικανή να τραβήξει αρκετά καλές φωτογραφίες και βίντεο 1080p, χάρη στον αισθητήρα των 8MP που βρίσκεται τοποθετημένος στο πίσω μέρος της συσκευής, ενώ με την μπροστινή κάμερα των 1.3MP μπορείτε να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις.

Δεν απουσιάζουν WiFi b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 4.0 και GPS. Όσον αφορά το λειτουργικό, η Xiaomi χρησιμοποιεί τη δική της “custom” ROM MIUI v5.0, βασισμένη σε Android 4.2 Jelly Bean και για την αυτονομία του φροντίζει μια μπαταρία των 2000mAh.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τεράστια επιτυχία έπαιξαν η συνεργασία της εταιρείας με τα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα, αφού ουσιαστικά επιδοτούν την αγορά της συσκευής για να αυξήσουν τα μέλη τους, αλλά και το γεγονός ότι οι συσκευές παράγονται σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να γίνονται άμεσα αντικείμενο του πόθου.

Έχει ανακοινωθεί πως το HongMi θα διατεθεί και με modem για WCDMA δίκτυα, άρα θα λειτουργεί και στην Ευρώπη, αλλά αυτή η έκδοση δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση