Η Sony ενεργοποιεί την υπηρεσία myXperia

Mobile

MyX960

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Sony έδωσε το “πράσινο φώς” για να ξεκινήσει η ενεργοποίηση της υπηρεσίας “my Xperia”, η οποία απευθύνεται στους κατόχους συσκευών της οικογένειας Xperia παγκοσμίως, ικανή για την εκτέλεση εξ αποστάσεως υπηρεσιών ασφαλείας

Η υπηρεσία αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο στις σκανδιναβικές χώρες [πέραν από την beta έκδοση της].

Τώρα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του beta testing, η Sony επεκτείνει την υπηρεσίας αυτή σε όλους τους πελάτες της ανά την υφήλιο, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν χαμένο ή κλεμμένο Xperia τηλέφωνο τους.

XpDev960

Σύμφωνα με την Sony, η ενεργοποίηση του “my Xperia” θα βοηθήσει το χρήστη στον εντοπισμό της συσκευής του ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύσει όλα τα σημαντικά δεδομένα [προσωπικά και επαγγελματικά]. Η είδηση, η οποία δημοσιεύτηκε στο αρμόδιο blog, ανέφερε ότι η εταιρεία πιστεύει πως η απώλεια ενός smartphone αποτελεί πλήγμα και την παρομοίασε με την απώλεια του πορτοφολιού μας ή των κλειδιών μας, τα οποία πολλές φορές έχει τύχει να ξεχάσουμε κάπου αφηρημένοι.

Η εφαρμογή της “my Xperia” είναι ικανή να εκτελέσει τα παρακάτω καθήκοντα :

– Να σημαίνει ηχητικό συναγερμό για να τραβήξει την προσοχή, ακόμα και αν ο “νέος ιδιοκτήτης” την βάλει σε αθόρυβη λειτουργία, αναβoσβήνοντας και την οθόνη.
– Να χαρτογράφησει την τρέχουσα θέση του τηλεφώνου και να στείλει τα δεδομένα στο myxperia.sonymobile.com, δείχνοντας σας την τοποθεσία της
– Να κλειδώσει την συσκευή, ασφαλίζοντας τα δεδομένα σας
– Να σας στείλει μήνυμα για την κατάσταση της συσκευής σε συγκεκριμένο αριθμό που εσείς θα ορίσετε
– Να διαγράψει όλα τα δεδομένα, σε εσωτερική και εξωτερική μνήμη, εάν το κρίνει απαραίτητο.

ActMyXp960

Μόλις η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, η Sony θα σας στείλει ειδοποίηση μέσω του τηλεφώνου σας. Θα είστε σε θέση να την κατεβάσετε και να την εγκαταστήσετε μέσω της πλατφόρμας ενημέρωσης. Μετά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε κατά βούληση.

Αφήστε μια απάντηση