Η Audi ανακοινώνει AMOLED οθόνη αντί κεντρικού καθρέπτη στο R8 [VIDEO]

Η Audi ανακοίνωσε για την έκδοση του R8 με όνομα e-tron την τοποθέτηση οθόνης AMOLED στην θέση του κεντρικού καθρέπτη όταν αυτό κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος.

Η Audi δεν είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει αυτοκίνητο με μια τέτοια οθόνη μιας και αντίστοιχη τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιήσει στο Audi R18, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Η κίνηση αυτή της Audi αντικαθιστά τον κλασσικό κεντρικό καθρέπτη που βρίσκεται στο κέντρο του παρπριζ με μια οθόνη AMOLED 7,7 ιντσών η οποία λαμβάνει εικόνα από κάμερα στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου.

Η κάμερα στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρή και ελαφριά, ενώ είναι τοποθετημένη μέσα σε ένα αεροδυναμικό κέλυφος το οποίο είναι ταυτόχρονα και θερμαινόμενο. Έτσι αν το αυτοκίνητο βρεθεί σε περιοχή με έντονο ψύχος και συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες ο οδηγός θα συνεχίσει να λαμβάνει καθαρή εικόνα.

Την οθόνη που θα φέρει το Audi R8 e-tron θα προμηθεύει η Samsung, ενώ η Audi υπόσχεται ότι η οθόνη θα προσφέρει στον οδηγό υψηλή αντίθεση και εξαιρετική εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν πίσω από το αυτοκίνητο, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα και σημαντικά μεγαλύτερη γωνία θέασης από αυτές που προσφέρουν οι συμβατικοί καθρέπτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία στο μέλλον ίσως δούμε στη συγκεκριμένη οθόνη να εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες, όχι όμως για το Audi R8 e-tron που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή πριν το τέλος του έτους.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση