Η ARM με τον Cortex-A12 αλλάζει τον χάρτη των Low-Mid συσκευών

CorA12960

Με ανακοίνωση της η ARM παρουσιάσε τον Cortex A12, κατασκευασμένο στα 28nm, δίνοντας νέες δυνατότητες στην κατηγορία των μικρών-μεσαίων φορητών συσκευών, φέρνοντας καλύτερη απόδοση και χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. 

Σκοπός της κυκλοφορίας του Α12 είναι να αντικαταστήσει τους Cortex A9 επεξεργαστές των 40nm, προσφέροντας έως και 40% περισσότερη ισχύ στα σαφώς οικονομικότερα μοντέλα.

CorMal960

Παρέα με τον Α12, ο συνεπεξεργαστής γραφικών Mali T622 [OpenGL ES 3.0] και βίντεο Mali V500, με τον πρώτο να υποστηρίζει Renderscript και OpenCL APIs, προσφέροντας εξαιρετικά γραφικά και 50% καλύτερη ενεργειακή διαχείρηση [σε σχέση με την πρώτη γενιά]. Θα είναι συμβατός με την αρχιτεκτονική big.LITTLE και θα μπορεί να συνδιαστεί με τους Cortex A7 για ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενεργοποιώντας τους εναλλάξ όταν δεν εκτελούνται εργασίες που απαιτούν την πλήρη ισχύ του επεξεργαστή.

ARMCH960

Η εμφάνιση του σε εμπορικές συσκευές αναμένεται μέσα στο 2014, κλείνοντας αρκετά την ψαλίδα των επιδόσεων μεταξύ high-end και mid υλοποιήσεων.

Σχετικά Βασίλης Ορφανίδης

Προγραμματιστής, hardware και software δοκιμές, Linux fan, ερασιτέχνης φωτογράφος και graphic designer, video editing, Whovian & sci-fi fanatic, περήφανος πατέρας. - Multimedia Courses In Graphics and Web Design. - Technical Studies in computers and networks. - Knowledge in Radio Transmitters, building indoors & outdoors WiFi networks.

Αφήστε μια απάντηση