Αλλάζουν τα specs των Windows 8 ανοίγοντας την πόρτα σε tablets των 7 και 8 ιντσών

Mobile

lenovo-thinkpad-2-windows-tablet

Η Microsoft προχώρησε σε αλλαγές όσον αφορά τις ελάχιστες προδιαγραφές για τα Windows 8 tablets ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το δρόμο στους κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν μικρότερα tablets των 7 και 8 ιντσών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανανεωμένες προδιαγραφές για τις πιστοποιημένες συσκευές με Windows 8 η ελάχιστη ανάλυση οθόνης που απαιτεί το πρόγραμμα είναι τα 1.024×768 pixels αντί των 1.366×768 pixels που απαιτούνταν μέχρι πρόσφατα. Το πρόβλημα που προκύπτει από την μείωση της ανάλυσης στην οθόνη είναι ότι το χαρακτηριστικό Snap δεν θα υποστηρίζεται από τα Windows 8 ή τα Windows RT. Χάρη στο Snap ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει στη start screen δύο εφαρμογές side-by-side. Αυτό με την άφιξη των Windows Blue μάλλον θα αλλάξει, οπότε μικρή η ζημιά.

Η αναθεώρηση στην ελάχιστη ανάλυση οθόνης φαίνεται πως ενδιαφέρει τους κατασκευαστές αφού υπάρχουν ήδη φήμες πως η HTC ετοιμάζει νέο Windows RT tablet με οθόνη 7 ιντσών το οποίο μάλιστα θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί και τηλεφωνικές κλήσεις.

Αφήστε μια απάντηση