Το Iron Man 3 σε 4DX στην Ιαπωνία [VIDEO]

Αγορά

IRM34DX960

Το “Iron Man 3″ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Απριλίου σε κανονική και 3D έκδοση. Στην Ιαπωνία όμως οι λάτρεις της Marvel Comics θα μπορέσουν να απολαύσουν τον ήρωα τους και σε 4DX

Τί είναι το 4DX ; Το 4DX είναι μια τεχνολογία για ταινίες, που αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα από την αλυσίδα κινηματογράφων Μultiplex CJ CGV και επιτρέπει κατά την διάρκεια μιας προβολής μετατροπές στις περιβαλλοντικές συνθήκες με την προσθήκη υγρασίας, καπνού, κραδασμών και οσμών. Ως εκ τούτου, απαιτείται αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό [όπως ακριβώς με τα σινεμά τύπου IMAX].

4DXThea960

Η τεχνολογία αυτή εισήχθη στο εμπόριο το 2009 με την κυκλοφορία του Avatar στη Σεούλ και από τον Ιανουάριο του 2013 έχει επεκταθεί σε όλη τη Νότια Κορέα και την Κίνα, το Ισραήλ, την Ταϊλάνδη, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Βραζιλία, το Περού, την Ουγγαρία και την Ιαπωνία.

4DXAttr960

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Tony Stark μπει σε ένα δωμάτιο με καπνό σε μία αίθουσα 4DX θα δείτε καπνό, με τη μορφή ομίχλης, που θα μυρίζει κιόλας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ενσωμάτωση οσμών σε ταινία έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν [τη δεκαετία του ’60] με μικρή επιτυχία μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πότε ή αν οι αίθουσες 4DX θα φτάσουν στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες, αν και η CJ Group ελπίζει να το καταφέρει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση