Το εργοστάσιο panel της Sharp ίσως τελικά κατασκευαστεί στις ΗΠΑ

Αγορά

Σε δηλώσεις του που έγιναν στην Ταϊβάν σε press event, ο CEO της Foxconn, Terry Gou, δήλωσε ότι το εργοστάσιο panel της Sharp είναι πολύ πιθανόν να κατασκευαστεί τελικά στις ΗΠΑ.

Το εργοστάσιο αναμένεται να κοστίσει 7 δις δολάρια και θα δημιουργήσει 30.000 έως 50.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ το κλίμα που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόλαντ Τράμπ για δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, δεν σταματά εκεί μιας και ο Terry Gou σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ υποσχέθηκε επενδύσεις τουλάχιστον 50 δις δολαρίων στις ΗΠΑ.

Οι φήμες δε που κυκλοφορούν για το επερχόμενο iPhone 8 το θέλουν να έρχεται με οθόνη OLED και τα panels να τα προμηθεύει η Samsung, με την Apple όμως να αναζητά εναλλακτικό προμηθευτή. Το εργοστάσιο της Sharp θα ήταν πιθανόν ε΄νας εναλλακτικό προμηθευτής για τις οθόνες των επόμενων iPhone, ενώ ταυτόχρονα ο Πρόεδρος Τράμπ θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος αφού μια από τις βασικές δεσμεύσεις του πριν εκλεγεί ήταν η επιστροφή του κατασκευαστικού τομέα στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση