Τέλος εποχής για τη Philips

Αγορά

philips

Η Ολλανδική Philips ανακοίνωσε την πώληση του τμήματος καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στην Ιαπωνική Funai Electric. Αυτό σημαίνει ότι στη Funai περνάνε τα τμήματα εικόνας, ήχου, multimedia και αξεσουάρ κλείνοντας έτσι ένα κύκλο 80 ετών για την εταιρεία που έχει πρωταγωνιστήσει στα δρώμενα της τεχνολογίας.

Η Philips αποχωρεί από αυτά τα κομμάτια της αγοράς προφανώς μη μπορώντας, όπως και άλλοι ευρωπαίοι ανταγωνιστές της, να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό από την Ασία. Η Philips θα επικεντρωθεί κυρίως στην αγορά των ιατρικών μηχανημάτων.

Ο CEO της Philips, Frans van Houten, δήλωσε “η σημερινή συμφωνία με την Funai, μια συνεργάτρια μας για πάνω από 25 χρόνια, θα δημιουργήσει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την Philips Audio, Video και Entertainment και μια συνέχεια για τους καταναλωτές.”

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και θα κοστίσει τη Funai 201,8 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα καταβληθούν σε μετρητά. Η συμφωνία περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση του ονόματος της Philips στα προϊόντα της.

Οι φίλοι της τεχνολογίας πρέπει να θυμούνται τη Philips μιας και αποτέλεσε μια εταιρεία πρωταγωνιστή στις τεχνολογικές εξελίξεις. Το 1963 εφηύρε την πρώτη κασέτα για εγγραφή ήχου, το 1972 κατασκεύασε το πρώτο VCR για οικιακή χρήση, το 1983 το CD και το 2000 το DVD+R. Δυστυχώς την τελευταία δεκαετία η εταιρεία δεν έχει φανεί ικανή να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό φτάνοντας έτσι σήμερα στην παραπάνω ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση