Στην Ελλάδα το αρχηγείο Νότιας Ευρώπης της SAP

Αγορά

saplogo

Εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον co-CEO της SAP, Jim Hagemann Snabe και τα αποτελέσματα των συζητήσεων είναι ενθαρρυντικά όσον αφορά τις επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα.

Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον ισχυρό άντρα της SAP αφορούσαν τόσο την αναμόρφωση του Ελληνικού δημόσιου τομέα, όσο όμως και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας για την SAP.

Ειδικότερα, τα βασικά σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση είναι τα ακόλουθα:

  • Η εμπιστοσύνη της SAP στην ελληνική οικονομία, που επιβεβαιώθηκε εμπράκτως με τη μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Ελλάδα.
  • Τα σχέδια της SAP για δημιουργία κέντρου Innovation & Value Engineering στην Αθήνα, με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης σημαντικών κλάδων της οικονομίας, όπως είναι η ναυτιλία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Η συνέχιση του προγράμματος SAP University Alliances, για την περαιτέρω ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας και της διδασκαλίας στα συνεργαζόμενα καταξιωμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
  • Η πρωτοβουλία για παροχή της πλατφόρμας καινοτομίας SAP HANA σε κορυφαίο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και Κέντρο Ερευνών, με άξονα την ενίσχυση και τη στήριξη των start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
  • Η συμβολή της SAP στην καταπολέμηση της ανεργίας με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος Academy Cube και στην Ελλάδα μέσα στο 2013. Το εν λόγω πρόγραμμα θα παρέχει σε νέους αποφοίτους πανεπιστημίων τα απαραίτητα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο co-CEO της SAP έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτό είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας. Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου το λογισμικό θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά και σήμερα μιλήσαμε πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους. Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ παραγωγική συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ.»

Ο Γενικός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης της SAP κ. Στάθης Τζικάκης δήλωσε:

«Η μεταφορά των κεντρικών γραφείων της Νότιας Ευρώπης στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της SAP στην ελληνική αγορά θα επιδράσουν καταλυτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Οικοσυστήματός μας, που συμπεριλαμβάνει τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, αλλά και του δικού μας οργανισμού. Το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου αντιμετωπίζουν σήμερα παρόμοιες προκλήσεις και ευκαιρίες και με δεδομένο το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και διοίκησης των Ελλήνων στελεχών, η Ελλάδα καθίσταται το ιδανικό μέρος για τη διοίκηση των λειτουργιών των θυγατρικών της SAP στις χώρες αυτές.»

Τέλος, ο κ. Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος SAP Ελλάδος & Κύπρου και COO
Νότιας Ευρώπης, ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα των συζητήσεων:

«Πιστεύουμε ότι συνδυάζοντας το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας με εντελώς καινοτόμες τεχνολογίες και εξωστρέφεια θα προκύψουν οφέλη για όλους τους συντελεστές της οικονομίας. Σήμερα ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Αφήστε μια απάντηση