Συμφωνία συνεργασίας Vodafone & Wind

Αγορά

vodafone-wind

Με κάθε επισημότητα εχθές ανακοινώθηκε από τη Vodafone Ελλάδας και τη Wind Ελλάς η μεταξύ τους συμφωνία για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G. Με αυτή τη συνεργασία τους οι δύο εταιρείες θα επιταχύνουν τόσο την αύξηση των ταχυτήτων όσο όμως και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών εχθές βρέθηκαν στο πρωθυπουργικού γραφείο όπου και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία τους η οποία αναμένεται να φέρει 650 νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις οι οποίες συνολικά θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η υλοποίηση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης, με ίσο ποσοστό μεριδίου για τις Vodafone & Wind, δηλαδή από 50%. Το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και όρους απασχόλησης.

Η Vodafone θα συνεχίζει να λειτουργεί αποκλειστικά το 4G δίκτυο της, ενώ αντίστοιχα η Wind συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 70% στις κύριες αστικές περιοχές.

Καλή επιτυχία από εμάς.

Αφήστε μια απάντηση