Συλλήψεις για την κλοπή και πώληση τεχνολογίας AMOLED της Samsung

Αγορά

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έντεκα συλλήψεις υπόπτων για κλοπή και πώληση σε ανταγωνιστή της Samsung, τεχνολογίας που έχει να κάνει με τις οθόνες AMOLED της εταιρείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap News Agency. η αστυνομία της Νότιας Κορέας έχει προβεί στις συλλήψεις, ενώ οι ύποπτοι είναι πρώην και νυν ερευνητές της Samsung Mobile Display [SMD], αλλά και εργαζόμενοι της ανταγωνιστικής εταιρείας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ονομαστεί.

Ο κύριος ύποπτος 46 ετών, εργαζόταν μέχρι και το Νοέμβριο του 2011 στην SMD και είχε κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Η αστυνομία της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος, φαίνεται να έχει λάβει ως αμοιβή 190 εκατομμύρια γουόν, τα οποία αντιστοιχούν σε σχεδόν 170 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ.

Η τεχνολογία για την οποία και πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις αφορά το small mask scanning το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο κατασκευής των active matrix των OLED οθονών για μεγάλες τηλεοράσεις. Αυτή η τεχνολογίας, σύμφωνα με ειδικούς της βιομηχανίας, θα επιτρέψει στην SMD να αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στην αγορά τηλεοράσεων AMOLED, το οποίο οι εκτιμήσεις το θέλουν να έχει αξία 90 τρις γουόν.

Αφήστε μια απάντηση