Καταδίκες σε κατηγορούμενους για card sharing της NOVA μέσω internet

Αγορά

nova-logo

Χτύπημα στην πειρατεία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το οποίο κήρυξε ένοχους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι διαμοίραζαν παρανόμως μέσω του διαδικτύου, τα κλειδιά αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της NOVA.

Οι δύο νέες αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αφορά τον παράνομο διαμοιρασμό μέσω internet κλειδιών αποκωδικοποίησης συνδρομητικών προγραμμάτων της «NOVA», χωρίς την καταβολή της προβλεπόμενης νόμιμης συνδρομής, γινόταν με τη χρήση παράνομα προσαρμοσμένων αποκωδικοποιητών.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο βαριές και φτάνου μέχρι και κάθειρξη 9 ετών. Πιο συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με πρόσφατες αποφάσεις του σε συνέχεια σχετικών μηνύσεων που υποβλήθηκαν από το μέλος της AAPA (Audiovisual Anti-Piracy Alliance), Multichoice Ελλάς Α.Ε.Ε., κήρυξε ενόχους δύο κατηγορούμενους, για τις –τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση- πράξεις της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002 για τη νομική προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο, στη μία περίπτωση, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τις πράξεις της κακουργηματικής απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993 και της πλημμεληματικής παράβασης του ΠΔ 343/2002, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή 32.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Δικαστήριο κήρυξε τον κατηγορούμενο ένοχο για την πράξη της κακουργηματικής παράβασης του Νόμου 2121/1993, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, με αναστολή, αναγνωρίζοντας στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ετικέτα:

Αφήστε μια απάντηση