Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους δεν θα γινόταν χωρίς το iPad

Αγορά

Ως Έλληνες δεν αισθανόμαστε άνετα διαβάζοντας περί αναδιάρθρωσης του χρέους για το Ελληνικό δημόσιο. Στόχος του FullPC.gr δεν είναι να σας χαλάσει τη διάθεση, όμως μια τέτοια είδηση έχει τεχνολογικό ενδιαφέρον, έντονο μάλιστα επειδή μας αφορά.

Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο του Apple Insider τα tablets της εταιρείας με το δαγκωμένο μήλο, τα δημοφιλή iPad, συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους. Θα μπορούσε κάποιος να πει μάλιστα ότι τα iPad ήταν ένα από τα κρυφά εργαλεία του … κουρέα του χρέους.

Την απόφαση για τη χρήση των iPad στη διαδικασία έλαβε ο Bob Apfel ο οποίος είναι πρόεδρος της Bondholder Communications Group και στόχος ήταν ο συντονισμός τόσο των πολύπλοκων πράξεων που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της “κόμμωσης”, αλλά και των ομολογιούχων. Συνολικά φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν περίπου 100 iPad τα οποία χάρη σε ένα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της διαδικασίας app είχαν διασκορπιστεί σε πολλούς από τους οργανισμούς οι οποίοι μετείχαν στη διαδικασία όπως το Υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και σε αρκετά τραπεζικά ιδρύματα που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση της συμφωνίας.

«Ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συναλλαγή στην ιστορία του κόσμου» αναφέρει ο Apfel και συνεχίζει «δε θα μπορούσαμε να την ολοκληρώσουμε χωρίς τα iPad». Η ομάδα, με τη βοήθεια των iPad ολοκλήρωσε το κούρεμα στις 25 Απριλίου, μειώνοντας το ελληνικό χρέος κατά 101,82 δισ. ευρώ.

Με τις υγιές μας.

Πηγή: Digital Life via Xblog via Mac User via Apple Insider

 

Αφήστε μια απάντηση