Η WD εξαγοράζει το 20% του τμήματος NAND flash της Toshiba

Η Toshiba την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι το τμήμα παραγωγής μνημών NAND flash θα ανεξαρτητοποιηθεί, με στόχο να εξασφαλίσει χρήματα για άλλα τμήματα. H WD φαίνεται πρόθυμη να εξαγοράσει τουλάχιστον το 20% του τμήματος.

Η κίνηση της Toshiba είναι βιαστική και αναγκαστική μιας και η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα σε ένα εντελώς διαφορετικό τμήμα της, εκείνο της Westinghouse Electric το οποίο έχει εξαγοράσει η Toshiba από το 2006 και κατασκευάζει πυρηνικούς αντιδραστήρες. Σε συμβόλαια για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων φαίνεται ότι έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο το κόστος και με τα χρήματα από το τμήμα μνημών NAND flash – το οποίο είναι κερδοφόρο – θα καλύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.

Αν και η WD πρόσφατα εξαγόρασε τη SanDisk για σχεδόν 19 δις δολάρια, με την κίνηση εξαγοράς του 20% του τμήματος NAND flash της Toshiba δείχενι τα δόντια της, μιας και έτσι θα βρεθεί κάπου στην κορυφή της συγκεκριμένης αγοράς, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τη Samsung.

Αυτή τη στιγμή η WD κατέχει το 17,1% της αγοράς NAND flash και η Toshiba το 19,8% της αγοράς, ενώ η Samsung, ηγέτης στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατέχει το 36,6% της αγοράς. Τέλος από τη νέα εταιρεία που θα προκύψει, μετά και την είσοδο της WD στο κομμάτι NAND flash της Toshiba, η SK Hynix, επίσης κατασκευαστής μνημών με το πέμπτο μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, έχει εκφράσει την επιθυμία να αποκτήσει το 20% της νέας εταιρείας.

Η Toshiba θέλει να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά μέχρι και την 31η Μαρτίου και στόχος είναι έσοδα περίπου 2,5 δις δολαρίων.

 

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση