Η WD επιστρέφει στην 1η θέση της αγοράς

Εχθές η Western Digital ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2012, τα οποία περιλαμβάνουν τις πωλήσεις της μέχρι και  το τέλος του 2ου τριμήνου του 2012. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Western Digital φέρνουν την εταιρεία και πάλι στην 1η θέση της αγοράς, αφήνοντας πίσω της Seagate.

Ο John Coyne, CEO της Western Digital δήλωσε τα εξής:

To οικονομικό έτος 2012 είναι ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά και ενθουσιώδη έτη από τα 42 έτη ιστορίας της εταιρείας. Η εταιρεία έπρεπε να ανταποκριθεί σε δύο μεγάλες καταστροφές και να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της βιομηχανίας, πετυχαίνοντας ετήσια αύξηση εσόδων 31% και τουλάχιστον διπλασιασμό των κερδών ανά μετοχή.

Τα νούμερα που ανακοινώθηκαν για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του έτους το οποίο έληξε στις 29 Ιουνίου 2012, φέρνουν ρεκόρ τζίρου που φτάνει στα 4,8 δις δολάρια, πωλήσεις περισσότερων από 71 εκατομμύρια σκληρούς δίσκους και κέρδη που έφτασαν τα 745 εκατομμύρια δολάρια ή αλλιώς 2,87 δολάρια ανά μετοχή.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση