Τρίτη 20 Μαρ 2018
Κεντρική σελίδα / Νέα / Αγορά / Η Lenovo στην πρώτη θέση στις πωλήσεις PC παγκοσμίως

Η Lenovo στην πρώτη θέση στις πωλήσεις PC παγκοσμίως

Lenovo-Yoga-Stand

Σύμφωνα με έκθεση της IDC και της Gartner για τη βιομηχανία των PC η οποία δημοσιεύθηκε εχθές, η Lenovo καταλαμβάνει παγκοσμίως τη πρώτη θέση στις πωλήσεις συστημάτων.

Συγκεκριμένα η Lenovo το δεύτερο τρίμηνο του 2013 κατέκτησε μερίδιο 16,7%, κάτι που για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας την έφερε στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε παγκόσμια κλίμακα.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η HP με μερίδιο αγοράς στο 16,4%, ενώ ακολουθούν οι Dell, Acer και Asus για την πρώτη πεντάδα των πωλήσεων παγκοσμίως με ποσοστά 12,2%, 8,2% και 6,1% αντίστοιχα.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις PC το δεύτερο εξάμηνο του 2013 ήταν μειωμένες κατά 11,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Βασικότερη αιτία για αυτή την πτώση είναι η στροφή του κοινού σε tablets και smartphones αλλά και η γενικευμένη πλέον οικονομική κρίση. Πρωταθλητής στην πτώση των πωλήσεων είναι Ευρωπαϊκή αγορά, συνέπεια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη, ενώ ακολουθεί η αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Δες επίσης

Lenovo και SweetLabs επαναφέρουν το Start Menu

Μπορεί η Microsoft να υποσχέθηκε, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, ότι θα …

Αφήστε μια απάντηση