Η Dell γίνεται ιδιωτική εταιρεία και σταματά τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο

Αγορά

Dell_hq

Σας είχαμε ενημερώσει ότι το αφεντικό της Dell, ο κ. Michael Dell βρισκόταν σε συνομιλίες για εξαγορά της Dell. Τελικά οι συνομιλίες επιβεβαιώνονται και αφορούν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και πάλι χωρίς η μετοχή της να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

Η συμφωνία που φαίνεται να έχει καταφέρει ο κ. Dell για την ομώνυμη εταιρεία του είναι η επαναγορά των μετοχών της Dell που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το κόστος για μια τέτοια κίνηση υπολογίζεται περίπου στα 24 δις δολάρια και είναι πραγματικά τεράστιο. Εδώ λοιπόν φαίνεται ότι θα βοηθήσει η εταιρεία επενδύσεων Silver Lake και η φίλη και σύμμαχος εταιρεία της Dell, Microsoft.

Γιατί προχωρά σε μια τέτοια κίνηση η Dell χωρίς να υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, προφανείς λόγοι όπως για παράδειγμα σημαντικά οικονομικά προβλήματα;

Αν και ακόμα είναι νωρίς, οι περισσότεροι αναλυτές εικάζουν ότι ο Michael Dell προχώρησε σε αυτή την κίνηση με στόχο η εταιρεία του να σταματήσει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα τους μετόχους της και να ασχοληθεί καθαρά με το προϊοντικό κομμάτι. Αυτό θα της επιτρέψει να κάνει τολμηρές κινήσεις, λάθη αλλά και επιτυχίες, τα οποία όμως σε μια εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο μπορεί να κοστίσουν πάρα πολύ ακριβά.

Με επενδυτές λοιπόν στην εταιρείας μια καθαρά επενδυτική εταιρεία, η οποία προφανώς γνωρίζει τα ρίσκα αλλά και τις δυνατότητες κέρδους που υπάρχουν από τέτοιες κινήσεις, αλλά και την Microsoft από την άλλη, μια εταιρεία σύμμαχο της Dell όλα αυτά τα χρόνια εμείς είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Πηγή: Gizmodo

Αφήστε μια απάντηση