Η Apple πρέπει να δηλώσει επίσημα ότι η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Αγορά

Βρετανός δικαστής έδωσε εντολή στην Apple να τρέξει διαφημιστική καμπάνια στην οποία θα πρέπει να δηλώνει ότι η Samsung δεν έχει αντιγράψει το σχεδιασμό του iPad. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δικαστικής μάχης μεταξύ των δύο τεχνολογικών γιγάντων σύμφωνα με το Reuters.

Ο δικαστής Birss εξέδωσε αυτή την απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρότεινε στην Apple να αναρτήσει σημείωση στον δικτυακό της τόπο αλλά και σε Βρετανικές εφημερίδες έτσι ώστε να διορθώσει την εντύπωση που έχει το κοινό ότι η Samsung αντέγραψε την Apple. Μάλιστα η αναφορά κάνει λόγο για 6μηνη παραμονή στο site της Apple για την παραπάνω αναφορά.

Από την άλλη ο ίδιος δικαστής απέρριψε το αίτημα της Samsung το οποίο θα απαγόρευε στην Apple από το να συνεχίσει να διεκδικεί την παραβίαση των σχεδιαστικών της δικαιωμάτων.

Μετά την δικαστική απόφαση εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε “Σε περίπτωση που η Apple συνεχίσει να κάνει υπερβολικές νομικές αξιώσεις οι οποίες βασίζονται σε τέτοιου είδους γενικής φύσεως σχέδια, η καινοτομία στη βιομηχανία θα μπορούσε να μετριαστεί και οι επιλογές των καταναλωτών να περιοριστούν αδικαιολόγητα”. Από την πλευρά της Apple δεν υπήρξε κανένας σχολιασμός για την απόφαση του δικαστή Birss.

Αφήστε μια απάντηση