Τρίτη 20 Μαρ 2018
Κεντρική σελίδα / Νέα / Αγορά / Η Apple πρέπει να δηλώσει επίσημα ότι η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Η Apple πρέπει να δηλώσει επίσημα ότι η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Βρετανός δικαστής έδωσε εντολή στην Apple να τρέξει διαφημιστική καμπάνια στην οποία θα πρέπει να δηλώνει ότι η Samsung δεν έχει αντιγράψει το σχεδιασμό του iPad. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δικαστικής μάχης μεταξύ των δύο τεχνολογικών γιγάντων σύμφωνα με το Reuters.

Ο δικαστής Birss εξέδωσε αυτή την απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρότεινε στην Apple να αναρτήσει σημείωση στον δικτυακό της τόπο αλλά και σε Βρετανικές εφημερίδες έτσι ώστε να διορθώσει την εντύπωση που έχει το κοινό ότι η Samsung αντέγραψε την Apple. Μάλιστα η αναφορά κάνει λόγο για 6μηνη παραμονή στο site της Apple για την παραπάνω αναφορά.

Από την άλλη ο ίδιος δικαστής απέρριψε το αίτημα της Samsung το οποίο θα απαγόρευε στην Apple από το να συνεχίσει να διεκδικεί την παραβίαση των σχεδιαστικών της δικαιωμάτων.

Μετά την δικαστική απόφαση εκπρόσωπος της Samsung ανέφερε «Σε περίπτωση που η Apple συνεχίσει να κάνει υπερβολικές νομικές αξιώσεις οι οποίες βασίζονται σε τέτοιου είδους γενικής φύσεως σχέδια, η καινοτομία στη βιομηχανία θα μπορούσε να μετριαστεί και οι επιλογές των καταναλωτών να περιοριστούν αδικαιολόγητα». Από την πλευρά της Apple δεν υπήρξε κανένας σχολιασμός για την απόφαση του δικαστή Birss.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Δες επίσης

Αυτά είναι τα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X

Παραδοσιακά κάθε Σεπτέμβρη η Apple μας παρουσιάζει τα νέα της iPhone. Στο event που πραγματοποιήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση