Η Apple δεν ανακοινώνει προ-παραγγελίες για το iPhone 5C και η μετοχή πέφτει

Αγορά

iphone-5c-colors

Η Apple τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά τον αριθμό των προ-παραγγελιών του iPhone 5C και η Wall Street φαίνεται δεν το πήρε καλά αφού η  μετοχή της πήρε την κατιούσα.

Όλοι εικάζουν ότι οι προ-παραγγελίες για το νέο “οικονομικό” πλαστικό iPhone 5C δεν πάνε καλά μιας και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στοιχεία και έτσι η μετοχή πήρε την κάτω βόλτα.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Apple δεν μπήκε στον … κόπο να ανακοινώσει τον αριθμό προ-παραγγελιών για το νέο της μοντέλο. Το 2010 είχαν ανακοινωθεί 600.000 προ-παραγγελίες για το iPhone 4 τις πρώτες 24 ώρες, το 2011 αυτές ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο για το iPhone 4S, ενώ πέρυσι για το iPhone 5 τα νούμερα ήταν περίπου διπλάσια.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι αρνητικές σκέψεις των επενδυτών στη Wall Street δικαιολογούνται μιας και η Apple μας έχει συνηθίζει σε ανακοινώσεις – πανηγυρισμούς όσον αφορά την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα της.

Λέτε τελικά το “οικονομικό” iPhone επειδή δεν είναι και τόσο οικονομικό να αποδειχθεί εμπορική αποτυχία ή απλά επιτέλους η Apple κατάφερε να καλύψει τη ζήτηση μιας και στο site της δείχνει ακόμα διαθέσιμο.

Υπομονή θα μάθουμε σύντομα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση