Για κλοπή ευρεσιτεχνίας μηνύει την Apple Έλληνας καθηγητής

Αγορά

moustakas-vs-apple

Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστόνης ζητά από την Apple με αγωγή την οποία κατέθεσε στις 2 Ιουλίου, αποζημίωση 58 εκατομμυρίων δολαρίων μιας και ισχυρίζεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί, χωρίς την άδεια του, πατέντα του που έχει κατοχυρωμένη από το 1997. 

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μουστάκας Θεόδωρος κατηγορεί την Apple για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που αφορά τη λεπτή μεμβράνη νιτριδίου του γαλλίου η οποία αποτελεί δική του ανακάλυψη την οποία και έχει κατοχυρώσει από τον Νοέμβριο του 1997.

Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία φαίνεται – σύμφωνα με τον κ. Μουστάκα – να χρησιμοποιείτε από την Apple σε iPhone, iPad και MacBook Air. Ο καθηγητής ζητά από την Αμερικανική εταιρεία να του δώσει λίστα με τα προϊόντα στα οποία χρησιμοποιεί αυτή την ευρεσιτεχνία του, καθώς και τα κέρδη της από αυτά. Επιπλέον ζητά την απαγόρευση κυκλοφορίας στις ΗΠΑ των παραπάνω προϊόντων μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ας σημειωθεί ότι τον Έλληνα καθηγητή υποστηρίζει και το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής. Μέσα στο τελευταίο έτος, οι δικηγόροι του πανεπιστημίου έχουν καταθέσει οκτώ μηνύσεις σε εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Amazon και η Samsung.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση