Έρευνα της ΕΕ για τις εγγυήσεις που προσφέρει η Apple

Αγορά

Οι εγγυήσεις που προσφέρει η Apple για τα προϊόντα της αλλά και οι επεκτάσεις εγγυήσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται υπό έλεγχο γιατί η Αμερικανική εταιρεία δεν προσφέρει το ελάχιστο των δύο ετών εγγύησης για τις συσκευές της.

Το θέμα φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την Ιταλία όπου ήδη από τις 9 Νοεμβρίου η εταιρεία έχει αποσύρει τα πακέτα AppleCare μετά από απόφαση δικαστηρίου. Επιπλέον η επίτροπος της Ένωσης Viviane Reding έχει ήδη στείλει επιστολή στα 27 κράτη μέλη με βάση την οποία θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά οι διαφημιζόμενες υπηρεσίες εγγύησης καλής λειτουργίας που προσφέρει η Apple και να εντοπίσουν, εφόσον υπάρχουν, παραπλανητικές πρακτικές της Apple.

Το γραφείο της επιτρόπου έχει ήδη λάβει καταγγελίες για τις εγγυήσεις που προσφέρει η Apple από καταναλωτικές οργανώσεις αρκετών χωρών μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα. Επιπλέον καταγγελίες έχουν γίνει και από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο “Ευρωπαϊκός αέρας” μυρίζει πρόστιμο που έρχεται για την Αμερικανική εταιρεία, αλλά και απόφαση για την άμεση συμμόρφωση της με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που υποχρεώνουν όλους τους κατασκευαστές να προσφέρουν στα προϊόντα τους τουλάχιστον δύο έτη εγγύησης καλής λειτουργίας. Δικαίως μιας και μια εταιρεία του μεγέθους της Apple, αλλά και όλων όσων θέλει να πρεσβεύουν τα προϊόντα της θα έπρεπε χωρίς την παρότρυνση της νομοθεσίας να προσφέρει στον καταναλωτή εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον 2 ετών χωρίς επιπλέον χρέωση, δείχνοντας έτσι εμπιστοσύνη στην ποιότητα των προϊόντων της. Σημειώστε δε ότι τα προϊόντα αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση οικονομικά, το αντίθετο μάλιστα στην πληθώρα των περιπτώσεων, κάτι που έχει εκνευρίσει κατά καιρούς πολλούς εχθρούς, αλλά κυρίως φίλους της Apple.

Αφήστε μια απάντηση