Δύο εκατομμύρια προ-παραγγελίες σε 24 ώρες για το iPhone 5

Αγορά

Με ένα δελτίο τύπου, όπως συνηθίζει, η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι τις πρώτες 24 ώρες έγιναν 2 εκατομμύρια προ-παραγγελίες για το νέο της smartphone, το iPhone 5. Αυτό είναι ακριβώς το διπλάσιο νούμερο από το αντίστοιχο πέρυσι του iPhone 4S.

Το iPhone συνεχίζει να σπάει κάθε προηγούμενο του ρεκόρ όσων αφορά τον πίνακα πωλήσεων αφού όπως φαίνεται κάθε νέα έκδοση του δημοφιλούς smartphone εκτοξεύει τις πωλήσεις της Apple.

Τα παιδιά από το macstories μάλιστα έφτιαξαν ένα γράφημα που συγκρίνει τις πωλήσεις των πρώτων ημερών για κάθε γενιά του δημοφιλούς smartphone και τα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά. Ουσιαστικά η Apple φαίνεται ότι με κάθε νέα γενιά iPhone που ανακοινώνει στην αγορά καταφέρνει να διπλασιάζει τις πωλήσεις της.

Συγκεκριμένα το οι προ-παραγγελίες για το iPhone 4 το 2010 το πρώτο 24-ώρο ήταν 600.000 συσκευές, πέρυσι οι προ-παραγγελίες για το iPhone 4S και πάλι το πρώτο 24-ωρο έφτασαν τις 1.000.000 συσκευές, ενώ την Παρασκευή που μας πέρασε οι προ-παραγγελίες για το iPhone 5 έφτασαν τις 2.000.000 συσκευές.

Εντυπωσιακά νούμερα και εμείς θα περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει το iPhone 5 των 669 ευρώ – όπως όλα δείχνουν – στην Ελληνική αγορά της οικονομικής κρίσης.

Αφήστε μια απάντηση