300 παιχνίδια της Amiga στα κινητά μας

Αγορά

Η εταιρεία διανομής με έδρα το Λος Άντζελες, Writers’ Group Film Corporation, συμφώνησε να αγοράσει την Amiga Games Inc. έναντι 500.000 δολαρίων ΗΠΑ, αποκτώντας τα δικαιώματα για τη διανομή περισσοτέρων από 300 κλασικών τίτλων της πλατφόρμας Amiga σε smartphones, tablets και άλλες συσκευές. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο, σύμφωνα με τον νέο ιδιοκτήτη, θα γίνουν γνωστές στις επόμενες εβδομάδες.

AmgaGa960

Μερικοί από τους κλασικούς τίτλους της Amiga όπως το Alien Breed, το Gods και το Overdrive κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριλαμβάνονται στην αναδιανομή, αλλά όπως φαίνεται για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστει ένα πρόβλημα που ακούει στο όνομα Amiga Inc., που διοχετεύει ήδη τίτλους από την πλατφόρμα της Amiga σε φορητές συσκευές.

Και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, τί είδους σχέση υπάρχει μεταξύ της Amiga Inc. και της Amiga Games Inc.

AmiCom960

 

Η Amiga Corporation δημιουργήθηκε στις αρχές του 1980 και εξαγοράστηκε από την Commodore International το 1984, μέλη της οποίας ήταν οι Amiga Inc. και Amiga Games IncΔέκα χρόνια αργότερα η Commodore κήρυξε πτώχευση και τα εμπορικά της σήματα, μαζί και των εταιρειών που είχε συγχωνέυσει, αλλάξαν χέρια αρκετές φορές.

Τίτλοι, όπως το Overdrive, έχουν ήδη διατεθεί από την Amiga Inc. για το BlackBerry 10 και το BlackBerry PlayBook, αλλά κλασικοί τίτλοι όπως τα Lemmings και το Cannon Fodder δεν έχουν επαναπροωθηθεί στην αγορά. Είναι πολύ πιθανό να ανήκουν εξ’ ολοκλήρου στην Amiga Games και τώρα πλέον στην Writers’ Group Film.

LemmAm960

Τα 500.000 δολάρια για δικαιώματα σε περισσότερους από 300 κλασικούς και δοκιμασμένους τίτλους είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή για τον νέο ιδιοκτήτη, ειδικά αν αυτός είναι σε θέση να υλοποιήσει την επανέκδοση τους και να τα ξαναπουλήσει μέσω των νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων, όπως το App Store, το Windows Phone Store και το Google Play.

Εμείς και – είμαστε βέβαιοι – αρκετοί ακόμα θα περιμένουμε με αγωνία.

Αφήστε μια απάντηση