Η Dell ετοιμάζει XPS 13 με linux για web developers

Laptop

Η Dell φέρεται να σχεδιάζει ένα ειδικό μοντέλο στις 13 ίντσες της σειράς XPS το οποίο θα απευθύνεται σε web developers. Το σύστημα θα βασίζεται σε Ubuntu linux και στόχος του θα είναι να “κλέψει” αγοραστές από το στρατόπεδο της Apple. Όποιος έχει βρεθεί ανάμεσα σε web deveopers θα έχει διαπιστώσει ότι τα συστήματα της Apple χάρη στην πλατφόρμα του Mac OS X είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Όχι αδίκως μιας και το Mac OS X είναι πολύ φιλικότερο για έναν web developer από τα Windows μιας και είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε unix. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να τρέξει Apache web server ή μια PHP εφαρμογή άμεσα στο Mac του.

Η Dell λοιπόν φαίνεται ότι θα επιστρατεύσει το τελευταίο της Ultrabook, το Dell XPS 13 για να αποσπάσει μερίδιο αγοράς από την Apple. Το σύστημα θα βασίζεται σε Ubuntu linux έτσι ώστε να τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα εξίσου αποτελεσματικό για έναν web developer και συγκεκριμένα την έκδοση 12.04 του Ubuntu. Για όσους μάλιστα έχουν ήδη αγοράσει το Dell XPS 13 μπορούν κατεβάσουν τη συγκεκριμένη διανομή από site του Ubuntu αν και η Dell προειδοποιεί για τρία θέματα που δεν έχει ακόμα λύσει. Η φωτεινότητα της οθόνης δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, το on/off του Wi-Fi δεν λειτουργεί σωστά, ενώ τέλος το touchpad μπορεί να σας μπερδέψει αφού δεν λειτουργεί η αναγνώριση παλάμης, άρα και δεν αποτρέπονται τυχαία swipes, ενώ δεν λειτουργεί και η υποστήριξη για multi-touch. Σε επόμενη έκδοση τα πρώτα δύο θέματα θα διορθωθούν, αλλά το πρόβλημα με το touchpad είναι κάτι που πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με τον κατασκευαστή του touchpad, μάλλον τη Synaptics.

Ανάλογα με το feedback που θα λάβει η Dell για το συγκεκριμένο project από τις δοκιμαστικές εκδόσεις της διανομής μέσα στους επόμενους μήνες θα αποφασίσει αν τελικά θα υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας του XPS 13 με Ubuntu μέσα από το Dell.com .

1 σκέψη στο “Η Dell ετοιμάζει XPS 13 με linux για web developers

Αφήστε μια απάντηση