Κεντρική σελίδα / Νέα / Laptop / Αναμένονται 75 Ultrabooks μέσα στο 2012 και 10 tablets με Atom επεξεργαστές

Αναμένονται 75 Ultrabooks μέσα στο 2012 και 10 tablets με Atom επεξεργαστές

Η Intel επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2012 πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 75 νέα Ultrabooks, αλλά και 10 tablets τα οποία θα βασίζονται σε επεξεργαστές Atom της εταιρείας. Οι πληροφορίες έρχονται από το IDF που διοργανώνει η εταιρεία στο Πεκίνο, ενώ κλειδί στην εξέλιξη των τεχνολογιών που αφορούν τις ultra mobile συσκευές, είναι η περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης ενέργειας τόσο κατά την χρήση όσο όμως και κατά το standby.

Η νέα πλατφόρμα της Intel με όνομα Shark Bay προσφέρει μέχρι και 20 φορές χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε standby, ενώ οι νέοι επεξεργαστές της εταιρείας Ivy Bridge, οι οποίοι βρίσκονται προ των πυλών θα έρθουν με 70% αυξημένες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών από το onboard κύκλωμα HD 2500/4000, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν μέχρι και τρεις οθόνες ταυτόχρονα και θα υποστηρίζουν OpenGL 3.1.

Τα πρώτα Ultrabooks τα οποία θα βασίζονται στους τρίτης γενιάς Core επεξεργαστές της Intel θα κυκλοφορήσουν αυτή την άνοιξη, ενώ σε συνδυασμό με τα tablets που θα φέρουν τους νέους Atom επεξεργαστές μέχρι το 2013, οι συνολικές πωλήσεις τους θα φτάσουν τα 178 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι το 2016.

Σχετικά Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία σε περιοδικά, websites και blogs τεχνολογίας. Gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, Trekkie.

Αφήστε μια απάντηση