Πληρώστε με bitcoins στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας

Internet

bitcoin-stock

Είναι γεγονός, το πρώτο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον πλανήτη όπου δέχεται πληρωμή των διδάκτρων με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin είναι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου υπάρχει πλάνο από το πανεπιστημιακό ίδρυμα με βάση το οποίο θα υπάρχει άμεσα μετατροπή των bitcoins σε ευρώ αλλά και το αντίστροφο.

Στόχος, αρχικά, του πανεπιστημίου με βάση τις δηλώσεις του Δρ. Χρήστου Βλάχου, Οικονομικού Διευθυντή του ιδρύματος, το bitcoin θα δημιουργήσει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, ενώ θα χρησιμεύει ως μηχανισμός για τη διάδοση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε περιοχές του πλανήτη οι οποίες στερούνται ακόμα και των βασικών υπηρεσιών.

Το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι ιδιωτικό ίδρυμα το οποί λειτουργεί από το 1980 και σε αυτό φοιτούν περίπου 5.000 φοιτητές.

Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί για την ισοτιμία του bitcoin απλά θα αναφέρουμε ότι αυτή είναι ρευστή και αλλάζει σε καθημερινή βάση, έτσι προ περίπου 3 ημερών είχε αξία σχεδόν 900 δολάρια ΗΠΑ, ενώ σήμερα κυμαινόταν στο μισό, περί τα 450 δολάρια ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση