Νέο Trojan βάζει στόχο το Mac OS X

Internet

Yontoo960

Ένα νέο trojan με την ονομασία Trojan.Yontoo.1 κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δημιουργεί ανησυχία στους κύκλους των χρηστών Mac συστημάτων. 

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό με το που εγκατασταθεί στο σύστημα σας αρχίζει να τροφοδοτεί με διαφημιστικά τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται για περιήγηση όπως Chrome, Firefox και Safari και η εγκατάσταση του γίνεται με δόλιο τρόπο, πρακτικά με την άδεια του ίδιου του χρήστη.

YonSetU960

Με μανδύα κάλυψης την αναγκαιότητα ενός plugin, που δεν είναι άλλο από το malware το ίδιο, οι δημιουργοί του το περνάνε στο σύστημα μας μέσα από ιστοσελίδες με τρέιλερ ταινιών υψηλής ανάλυσης τα οποία για να μπορέσετε να τα παρακολουθήσετε θα πρέπει να εγκρίνετε την εγκατάσταση του.

Με το που ξεκινήσει η εγκατάσταση ανοίγει το ανάλογο παραθυράκι διαλόγου και ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο “Free Twit Tube” ζητάει την έγκριση σας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα είστε στο έλεος του malware και θα σας γεμίσει με διαφημιστικά μηνύματα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και αν κατευθυνθείτε.

YonSet960

Μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί να παίρνει επίσης την μορφή Media Player, προγράμματος βελτίωσης βίντεο και διαχειριστή κατεβάσματος αρχείων.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Yontoo πραγματοποιεί επιθέσεις και σε συστήματα με Windows αλλά για τους κατόχους των Mac, τα οποία κατέχουν μικρό μερίδιο στην αγορά και μέχρι σήμερα δεν αποτελούσαν σημαντικό στόχο των κακόβουλων λογισμικών, είναι σίγουρα ένα δυσάρεστο νέο και μια ενοχλητική διαδικασία για να απαλλαγούν από αυτό.

Αφήστε μια απάντηση